De Boer: ‘Perfluorisobuteen is extreem acuut giftig’

AMSTERDAM / SLIEDRECHT – Prof. Dr. Jacob de Boer van de Vrije Universiteit in Amsterdam maakt zich ‘erg veel zorgen’ om de stof perfluorisobuteen, die wordt gebruikt bij chemiebedrijf Chemours / DuPont in Dordrecht. “We hebben inmiddels meerdere malen gezien, denk aan de formaldehyde uitstoot, dat het proces bij DuPont niet altijd ‘normaal’ verloopt. Perfluorisobuteen is extreem acuut giftig. Als dat een keer mis gaat…, ik wil er niet aan denken”, schrijft De Boer vrijdag 10 februari 2017 in een ingezonden brief op Sliedrecht24.

Prof. Dr. Jacob de Boer van de Vrije Universiteit in Amsterdam. (Archieffoto uit televisieprogramma EenVandaag-AVROTROS)

De hoogleraar milieuchemie en –toxicologie heeft zijn zorgen al eerder geuit bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zij rekenden De Boer voor dat de uitstoot daarvan geen kwaad kan. “Maar daarbij werd uitgegaan van een altijd normaal verlopend fabrieksproces”, aldus De Boer. Het is niet de eerste keer dat De Boer over de stof perfluorisobuteen zijn zorgen uit via Sliedrecht24. Dat deed hij ook al in een artikel woensdag 19 oktober 2016.

2 gedachten over “De Boer: ‘Perfluorisobuteen is extreem acuut giftig’”

  1. Eens met uw stelling maar alleen die units waar de toxische stoffen geproduceerd en/of verwerkt worden per direct sluiten!! Er zijn meer producten die daar worden gemaakt die niet toxisch zijn…

  2. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zit niet onder de rook van Dupont. Daar hoef je dus niet veel van te verwachten. Dit wordt de zoveelste waarschuwing die in de wind wordt geslagen. Tot de wind een keer verkeerd staat …… Er is maar 1 oplossing: niet pappen en nathouden, maar sluiten. Verplaats de fabriek naar een locatie waar het risico voor omwonenden nihil is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld