Blomsteeltjes presenteren vol trots nieuw boek ‘Het SynDroom van Beneden’

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Een nieuwe droom kwam vrijdag 29 september 2023 uit voor Susanne Blomsteel, die in GrandCafé Spek & Bonen aan de Kerkbuurt haar tweede boek presenteerde. Na de eerdere uitgave van het boek ‘Een SynDroom’ was zij supertrots om haar tweede boek ‘Het SynDroom van Beneden’ aan de wereld te tonen.

Susanne Blomsteel, haar echtgenoot Robert en hun vijf kinderen zijn verheugd met het verschijnen van het nieuwe boek ‘Het SynDroom van Beneden’. Dochter Jente (uiterst rechts) vervulde als illustrator een bijzondere rol in de totstandkoming van het kinderboek. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

In aanwezigheid van familie, vrienden en andere genodigden – de klasgenootjes van Jente waren er ook bij – vertelde Blomsteel in haar speech over het creatieve proces van idee tot realisatie van het veelkleurige prentenboek met dieren. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

QR met gebarentaal
Het idee van een tweede boek was er al lang, maar het lukte Blomsteel niet altijd om de tijd te vinden om te schrijven. Ze vertelde over de ‘reis van de kleine stapjes’ en verschillende ontmoetingen, die uiteindelijk leidden tot het ontstaan van het boek. Blomsteel vulde aan: “Als ik het afgelopen jaar iets geleerd heb is het wel om de kleine stapjes te vieren. Niet alleen bij mijn kinderen, maar ook op weg naar mijn tweede kinderboek.” Er ontstond onder andere contact met Misa (Zeg het met je handjes). Dit bracht haar op het idee om in het boek iets met gebarentaal te doen. Alle dieren in het boek hebben een QR-code, waarmee het handgebaar door Misa digitaal wordt weergegeven. Als extra zitten er ook vijf gebarentaalkaartjes bij het boek.

Tekst gaat verder onder foto.

“Als je geboren bent ‘beneden’ zie je hele andere dingen. De les die we kregen na de geboorte van Pippi, onze jongste dochter met het Syndroom van Down, die ons anders naar het leven laat kijken”, sprak Susanne Blomsteel. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld