INGEZONDEN BRIEF: Handen af van het W. Dreespark

Het Willem Dreespark, hier tijdens een activiteit van het College van B & W van de gemeente Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Afgelopen dinsdag heb ik ingesproken in de Raad, ik deelde mee dat de handtekeningenactie inmiddels al op 906 tegenstemmers staat.

Dat er 2 woonblokken in het park van 5 lagen hoog komt een aan de Zuidzijde en een aan de Noordzijde, maar ook een extra sloot van 7 meter breed van zuid naar noord door het park.
120 woningen moeten er totaal aan de Oostkant komen in de vorm van appartementen.
Dit houdt in veel kaalslag van groen en zeer mooie en veel oude bomen.
Er komt veel extra verstening voor veel autos ook op prachtige parkgrond. In natuur die we zo hard nodig hebben in Sliedrecht. Helaas was toen mijn spreektijd op.
Ik had van te voren gevraagd om 3 extra minuten die heb ik niet gekregen.

Simone de Groot gaf een sprankelend verhaal wat het park betekent voor de Sliedrechtste bevolking. Zij kreeg een luid applaus van de aanwezigen.

De heer Buys oud directeur van de Plesmanschool geeft zijn visie over het park, van vroeger tot nu, hij maakt duidelijk hoe het park door de inwoners van Sliedrecht gewaardeerd wordt
en vind het ook verschrikkelijk dat het park wordt gehalveerd.

Nino Vleugel was spreker 4, woont pal naast het park en verliest veel privacy bij bouwblok Noord omdat hij op de hoek van De Waalstraat woont. Hij pleit ook voor behouden park. Blijf van het park af.

Spreker 5 kwam praten over de voetbal, die kreeg ruim de tijd.

Dan hebben we het nog niet kunnen hebben over het vele verkeer, hinder en lichtvervuiling. Zowel tijdens sloop, tijdens bouw en wanneer de bewoners weer terugverhuizen naar hun opnieuw gebouwde huis van Tablis Wonen. Dit geeft jarenlang onrust. Hoe gaat de aan en uitvoer van het bouwverkeer in het park, ook daar willen wij antwoord op. Er is ons ten ore gekomen dat de uitvoering van de werkzaamheden ter plekke gaat plaatsvinden dwars door het park, hierdoor nog meer schade aan park, geen materialen vervoer door het park.

Het debat van de Raad er kwam veel kritiek. Specifiek van de heren T. Pauw Pro Sliedrecht, Dhr Jongeneel sr Slydregt nu en Dhr. Dunsbergen CDA

Vooral Pauw en Jongeneel SR hadden veel kritiek en zelfreflectie. Jongeneel sr hield een heel lang referaat en vond dat de aanpak en communicatie zeer slecht was geweest. Hij benoemde o.a. dat er absoluut geen enkele inspraak is geweest van de omwonenden. M.I. een zeer goede analyse van alles was niet volgens de regels is verlopen.
Hij keek duidelijk in de richting van Wethouder Ton Spek. Die kreeg heel veel kritiek.

Wat zegt Wethouder Spek na middernacht, na een reces van 20 minuten.

We staan voor belangrijk besluit voor 3 locaties, Maaslaan, Valkhof 16 hoog wordt niet geaccepteerd en Middeldiep valt af omdat de grondeigenaar niet meewerkt.

Wethouder Spek heeft een contract afgesloten met Tablis waaraan 4 geheime bijlagen hangen. Wat die inhouden is onbekend, tot nu toe alleen bekend bij Wethourder Spek.

In een van de documenten staat dat de gemeente Sliedrecht PASENT moet staan voor de 120 appartementen zodat Tablis wonen zijn huurders schuifactie kan uitvoeren., lukt het niet dan moet de gemeente Sliedrecht de extra ontstane kosten voor een alternatief betalen.

Hoe dom moet je zijn om dit op voorhand al te regelen. Hoe kan de raad van de gemeente Sliedrecht zo dom zijn dat dit soort contracten te laten afsluiten door een wethouder genaamd Ton Spek en hem dit laten regelen.

Toen hier door de raad een hoop vragen over werden gesteld werd Wethouder Spek nachtelijk in de hoek gedreven.

Om zich te redden zoekt hij nu de meerderheid qua goedkeuring voor zijn acties op 10 oktober om 20.00 uur bij de besluitvormende vergadering.

Dan wordt besloten dit in stemming te brengen. En het lijkt dat de meerderheid hem gaat steunen, hoewel door hem gevraagd, geven een paar fracties te kennen hier nog eens grondig over na te moeten denken.

En de kritiek van de raad is niet mis! Waarom kent niemand dit getal van 120 woningen, waarom staat dit in een geheime bijlage die alleen wethouder Spek kent.

Is de wethouder niet te snel geweest om een intentie overeenkomst zo vroeg al af te sluiten. We zijn met dit contract zo stellen de raadsleden met handen en voeten gebonden aan Tablis. Er komt een vraag uit de raad, Is hij wel bevoegd tot het sluiten in zijn eentje. Wethouder Spek zegt dat de bevoegdheid daarvan ligt bij B en W.

Wethouder Spek zegt dat het een politieke keuze was, ik ben hierover zeer verbaasd, hij zegt verder we moeten er 120 bouwen dan dus maar de hoogte in! Dit zijn zijn eigen woorden.

Zover kan het komen als je geen ruggegraat hebt en je voorbij gaat aan het raadplegen van de bewoners. Wat is dit een arrogante gok.

Ik ben met stomheid geslagen. Ik vind het werkelijk verbijsterend

Uiteindeijk komt wethouder Spek na zoveel druk tot de volgende erkenning, Hij zegt nu pas dat het ongelofelijk slecht is gegaan.

Vraag uit de raad, is er een mogelijkheid tot verbeterplan, antwoord Spek neen, voorlopig zeker niet. Vraag van Dunsbergen CDA hoe gaat u nu particperen. Antwoord Spek dat hij nu nog niet zeggen, nu nog niet!

Hanny Visser PRO Sliedrecht vraagt of het niet eens tijd wordt om excuses aan te bieden aan de omwonenden, die ruis op de lijn zijn genoemd.
Ze wil weten van Spek of hij dit gaat doen. Spek zegt meteen. Dat hij dit, excuses aan gaat bieden niet gaat doen. Jongeneel senior vraagt aan Spek of met Tablis te gaan praten over een ander plan.

Tweede termijn, Wethouder Spek vraagt elke fractie hoe ze 10 oktober gaan stemmen, Hij sondeert.

10 oktober komt zijn 120 woningen en appartementen plan in stemming in de Raad. Dringend advies van de actie groep en naar mijn idee heel Sliedrecht ,
Stem tegen, hou dit plan tegen.

Het advies van onze actiegroep,

Neem afscheid van deze wethouder
Benoem Jongeneel Sr als tijdelijk plaatsvervanger om het contract met Tablis te cancellen en hierover een ander contract op te stellen.

Ik zie u morgen tijdens de protest wandeling om 15 uur in het Willem Dreespark, zodat u allen kunt zien hoe prachtig het park is.

Ir. H.A. ten Brinke

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

13 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Handen af van het W. Dreespark”

 1. Gelukkig hebben wij iemand in ons dorp die er zijn dagtaak van maakt overal commentaar op te leveren, om maar commentaar te leveren. Zelfs de redactie van sliedrecht24 moet er regelmatig aan geloven. Die doet volgens Kees Boer een aantal zaken niet zoals het hoort.
  En Ja, naar Kees Boer moet je wel luisteren.
  Kees Boer is het nergens mee eens en weegt op zijn gekleurde weegschaal iedere punt en komma. Je vraagt je af of die weegschaal inmiddels versleten of kapot is.
  Heeft Kees Boer niets nuttigers te doen, anders dan voor alles en nog wat iedereen in de gordijnen te jagen. Een nieuwe vorm van sport voor hem?
  Tip voor Kees Boer: ga kruiswoordpuzzels invullen of wandelen. Dan ben je bezig en val je anderen niet lastig met je onzinnige en inmiddels zo voorspelbare onnodige irritante reacties.
  Ik heb bewust geen uitroeptekens in de tekst opgenomen Kees. Dan is dat probleem alvast voor je weggenomen.
  Nog een tip: het wordt mooi weer vandaag, dus ga wandelen, bijvoorbeeld in het Willem Dreespark nu het nog kan.

 2. Mijnheer Kees Boer, we vinden dat natuur op 1 moet staan. We willen geen verdichting door verwijdering van het park. Goed idee om hoogbouw op industrie weg te plaatsen daar moet toch gerenoveerd worden. En hoeveel woningen komen binnenkort vrij door vergrijzing, hoeveel Sliedrechtse jongeren staan ingeschreven bij Tablis Wonen of woonkeus?? Interessant om na uit te zoeken. We houden Sliedrecht liever groen veilig en aangenaam. Geen drugs overlast en afrekeningen. Verre van dat!

 3. @redactie

  Er staat ook altijd een opmerking bij van jullie. Geen linkjes plaatsen.

  Ik zou gewoon die reacties niet plaatsen. Ipv ze niet werkend te maken en dan toch te plaatsen en daaronder dan te zetten: geen linkjes plaatsen.

  En dat ik dagelijk reageer op de vaak tenenkrommende ingezonden brieven heeft te maken met de frequentie dat ze gepost worden.

  Corona beleid s voorbij om op te zeuren, de zure inwoners van ons dorp hebben een nieuw speeltje gevonden. De Gemeente!

 4. Ik vind het jammer dat de petitie eenzijdig is. Waarom kan ik niet voor de plannen stemmen? We leven toch in een democratie.

  Nu verzamel je alleen de tegenstemmers, maar er zijn misschien wel evenveel of meer voorstemmers?

 5. Beste Kees,
  Je bent hier inmiddels iemand die dagelijks commentaar geeft, zacht en rauw, op berichten.
  Dan zie je dat wij de link nooit werkend maken. Dat staan we niet toe.
  Totaal geen zwabberend beleid gesproken. Sterker: meer lezers zouden kennis moeten nemen van de pagina ‘Van de redactie’. Daar staat precies wat wel en niet kan. Misschien moet je daar eerst eens kijken voor je weer een aanname plaatst.

 6. #neetablisparkblijft

  petities.com/tegen_grootschalige_bouw_in_het_dr_w_dreespark_en_wil_dat_sliedrecht_een_groen_dorp_blijft

 7. Het mss ook een mooi idee om de bedrijven aan de Industrieweg te verplaatsen en daar mooie hoogbouw voor terug te zetten! Ruimte zat voor woningen.
  Reduceer je ook meteen het vele verkeer, wat daar nog dagelijks te hard rijd ook! 2 vliegen in 1 klap @keesboer

 8. De natuur heeft nu de grootste prioriteit, verdichting verstening, geeft mensen stenen harten. Je creeert n getto of dat in t park is of op noord. Zorg voor natuur is zorg voor de mensen! Recreatie sport wandelen genieten is heel belangrijk! Vooral vlak bij je woonadres, zonder de auto te kunnen en gaan genieten van alle mooie seizoenen in het park. Met kinderen of hondjes.Vroeger ong 10 jaar geleden heeft op het watertorenterrein ook n tijd lang wooncabins gestaan voor mensen wiens huizen gesloopt werden. Dat is nog een keer te herhalen en kan t park ongemoeid blijven bestaan als groene long!

 9. Er is hier een meneer die elke ingezonden brief bagatelliseert met zijn commentaar,
  v.w.b. het Dreespark ben ik tegen de bouw van woonblokken in het park, er zijn vast wel andere locaties te vinden, laat het park blijven zoals het is aub

 10. En prachtig is ons park zeker! Zomer herfst winter en lente! Als gastouder ben ik bijna dagelijks in het park te vinden waar we spelen , genieten maar ook leren. Leren van de natuur en hoe wonderlijk mooi de Heere alles gemaakt heeft. En hoe belangrijk het is dat we voor deze natuur zorgen. Het zou ongelooflijk verdrietig zijn als deze kostbare momenten met de kinderen verloren zouden gaan. Daarom pleit ik voor het behoud van het park!

 11. Is dit een brief of een opsomming van de vergadering?

  Prima locatie voor woningen is het. Natuur genoeg blijft er over.
  De jeugd heeft ook een huis nodig, en ja dat gaat soms ten koste van je eigen huis. Grote kans dat toen dat gebouwd werd de buren ook liever het uitzicht hadden gehouden. Zo gaat dat nu eenmaal.

  De burgen vragen of het mag is waanzin. Zo werkt het simpelweg niet

Plaats een reactie

*=Verplicht veld