Blindengeleidehond vindt drugsafval in park en eet het op

SLIEDRECHT – Een blindengeleidehond heeft zaterdagmiddag 4 juli 2020 in het Willem Dreespark aan de Deltalaan drugsafval gevonden, het in de bek genomen en doorgeslikt. In een onbewaakt ogenblik heeft de hond daar iets verkeerds binnengekregen. Ongeveer twee uur later gaf de viervoeter over waarna ze volledig wegzakte.

Dit is de hond. Inmiddels gaat het wat beter met de viervoeter. (Foto eigenaar)

“Het begon met wankel op haar poten staan maar eindigde tegen de avond in totaal van de wereld, nergens op reageren, incontinentie. Ik heb haar in de auto gedragen en bij de dierenarts heeft ze medicatie gekregen. Tegen de nacht kwam ze een klein beetje bij en heeft ze wat lepeltjes water en een paar brokjes op”, vertelt de eigenaar tegen de redactie van Sliedrecht24.

Vergiftiging
Zondagmorgen liep de hond nog erg moeilijk en was erg traag. “Sinds zondagmiddag ging het geleidelijk beter. De dierenarts gaf zaterdagavond al aan dat alles wees op een vergiftiging door drugsresten. Deze resten kunnen bijvoorbeeld zitten in een zakje wat wordt achtergelaten, maar ook in menselijke ontlasting van gebruikers. Vooralsnog lijkt het goed met haar te gaan.”

2 gedachten over “Blindengeleidehond vindt drugsafval in park en eet het op”

  1. Er is in dit dorp ook totaal geen toezicht en handhaving. Zoveel hangplekken waar het uitschot hun gang kan gaan!

  2. Ons is een paar maanden geleden precies hetzelfde overkomen met onze 2 honden in het park ter hoogte van de werenzzz

Plaats een reactie

*=Verplicht veld