Bestuurder crasht tegen geparkeerde auto’s op Rivierdijk

SLIEDRECHT – Op de Rivierdijk is maandag 6 juli 2020 een auto tegen twee geparkeerde auto’s aangereden. Niemand raakte gewond. De veroorzaker is een man (31) uit Sliedrecht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. 

Er was sprake van materiële schade. Alle drie de wagens liepen schade op. (Foto Sliedrecht24)

Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur. De politie zegt geen informatie te hebben over de toedracht.

16 gedachten over “Bestuurder crasht tegen geparkeerde auto’s op Rivierdijk”

 1. @Jan van Rijsbergen;

  En daarom is het goed dat over een poosje Craijensteijn volledig wordt opengesteld voor vrachtverkeer. Dit ontlast Stationsweg EN Rivierdijk. Nog beter zou het zijn als er binnen een aantal jaar minimaal een 2e zuidnoord verbinding komt. Dit zou DE oplossing zijn.

 2. Wanneer de bewoners van de Stationsweg klagen, zijn de bewoners van de Rembrandtlaan en Rivierdijk de dupe. Hoeveel vracht- en ander verkeer er hier, vaak al ’s morgens vroeg, voorbij raast, zich totaal niet storend aan de 30 kmlimiet! Menige lading van een aanhangwagen wordt gelanceerd door de verkeersdrempels! Handhaven ho maar! Weg voldoet nog niet aan de voorwaarden!

 3. Misschien begrijpen de meeste bestuurders die over de dijk komen nog steeds niet dat ook hier mensen wonen.
  Dat ook wij een plekje voor onze auto nodig hebben,en ja dan staat die auto weleens niet zo keurig
  zoals je gewend bent in een nieuwbouwwijk !
  Want je moet als dijkbewoner wel “hondsbrutaal”zijn met parkeren of in en uitstappen,anders krijg je de mogelijkheid daarvoor niet eens.

 4. Het al dan niet netjes parkeren is een moment opname, het wisselt bijna even snel als het verkeer voorbij schiet hier. Zo is er plek, en zo nietmeer…….
  Zaak is dat er asociaal hard gereden wordt, en dit doet een gedeelte van de inwoners van sliedrecht. Maar ik ben bang dat deze personen niet worden bereikt met deze berichten… Daarom een oproep voor de gemeente om hier wat mee te doen.

 5. @Dirk en John,
  ik begrijp dat een reactie als van John verkeerd valt, maar het gebeurd inderdaad regelmatig dat er auto’s half op de weg geparkeerd staan terwijl er aan de andere kant van het voertuig nog aardig wat ruimte over is of een klein stukje verder een ruimere parkeerplek beschikbaar is..

  @Gemeente Sliedrecht, wat meer aandacht en maatregelen tegen asociaal rijgedrag zou wel op zijn plaats zijn!

 6. Allereerst de familie die het betreft veel sterkte toewensen. De auto’s van deze familie staan prima geparkeerd, dus knap als je die zo weet te raken.
  Naar mijn bescheiden en totaal niet kundige mening is het weghalen van de oprit bij de Stationsweg jaren terug geen handige zet geweest Ik weet is al door menig Sliedrechter aangekaart. Alle verkeer vanaf Gorinchem met bestemming Sliedrecht-Oost en Centrum gaat over de Rivierdijk. Twee op/afritten bij zo’n drukke plaats is dat niet wat weinig?

 7. Nog even ter aanvulling; mijn link naar een artikel in het AD van jl. 2 juli is verwijderd door de moderator.
  Maar die link verwees naar een artikel over verkeersoverlast op de stationsweg . Ik neem het hierbij over :

  “Zwaar verkeer rijdt minder vaak over Stationsweg na klachten van omwonenden
  Bewoners zijn van de Stationsweg zijn blij dat er sinds een aantal weken minder zwaar verkeer door hun straat rijdt. ,,Ze lijken ook minder hard te rijden’’, zegt Leo van Teeffelen. Het zware verkeer kiest op verzoek van de gemeente Sliedrecht voortaan ook voor Rivierdijk om het dorp in of uit te komen. Dat gebeurt, nadat één van de bewoners twee maanden geleden aan de bel trok vanwege de overlast die volgens hem gaande erger wordt. Hij is niet de enige, want nadien kwamen er nog meer klachten bij de gemeente.

  Geen alternatieven
  Daarop heeft wethouder Ton Spek de bouwbedrijven die met het zware verkeer door het dorp rijden benaderd met de vraag of zij misschien vaker een andere route willen kiezen. Veel alternatieven zijn er eigenlijk niet, want de Stationsweg is de enige weg van zuid naar noord in het dorp. Daarom is het daar het drukst.
  ,,We kunnen natuurlijk niemand verbieden om een bepaalde weg te kiezen, want die zijn vrij toegankelijk ’’, zegt gemeentelijk woordvoerster Corre in ‘t Hout. Daarom is de bedrijven verzocht ook eens een andere route van en naar de bouwplaats te pakken en dat doen ze sinds een aantal weken. ,,Er rijden nog wel tractoren met aanhangers, maar aanzienlijk minder’, zegt Van Teeffelen, die verder stelt dat ze ook minder hard rijden dan voorheen.“

  Dit ingevoegde stuk stond dus in de link die ik geplaatst had maar dus verwijderd was door redactie.

  Dat maakt de rest van mijn opmerking in eerdere reactie wat duidelijker.

 8. 30 km op het resrerende stuk dijk is geen verkeerde optie. Als je wil oversteken op de rivierdijk als bewoner of bezoeker, sta je soms minuten lang te wachten voordat je kan, of durft door de snelheid. Ja ook sommige dijkbewoners hebben nog schoolgaande kinderen, die over willen steken vanaf het fietspad. Best link op deze drukke racebaan.

 9. Ha ha misschien DÁÁROM half op riiweg geparkeerd omdat de vouwen uit je broek gereden worden ??en er middelvingers omhoog gaan als je in je normaal geparkeerde auto wilt stappen ! Gemeente doe hier aub wat aan !! De idiote verkeerslast, -HUIS SCHEURT AAN ALLE KANTEN zeer zwaar verkeer mega tractoren met aanhangers die ábsoluut geen 50 rijden, heel de dag denderen die heen en weer … vrachtwagens die Action, Dirk, Jumbo enz enz bevoorraden … “straat racende “ automobilisten LAWAAI OVERLAST! in het bijzonder met regenachtig weer! Wat te denken van FIJNSTOF? Waarom nooit verkeerd / snelheids controles meer ? Vroeger zo goed als elke 14 dagen !
  Wij wonen hier 34 jaar maar het woongenot is laatste jaren tot zo goed als onder nul gedaald. En wie handhaaft hier ?? (link plaatsen in reactie is niet toegestaan – red.) -Ha ha het probleem is verplaatst naar de Rivierdijk waar het al ontzettend druk is….. Echt 5 minuten wachten voor je over kan steken is nog het minst …. Mensen laten we onze K(R)LACHTEN 😉bundelen!

 10. @John : pardon??
  Ik begrijp dat u graag over de rivierdijk scheurt, en iedereen aan de kant moet.Moeten de bewoners maar kijken waar ze hun auto wegzetten.
  Het is zo bedoeld om te parkeren, wellicht met 50cm bestrating vanaf de voorgevel, past het niet..De weginrichting is bewust zo gemaakt, anders klaagt men weer dat de weg te smal is.
  Voorstel van Marleen Goedhart,om de weg 30 km p/u te maken wordt van harte toegejuicht, het loop t werkelijk de spuigaten uit op de racebaan, en dit is nog niet eens waar het snelst word gereden.
  Ook zo lekker hé die bocht bij de synagoge sportief te nemen, en even doortrekken tot de stop lichten.
  Gemeente doe hier nu eens iets aan. Koop een flitskast, levert een gegarandeerd overschot op de balans op einde van het jaar.

 11. Misschien moeten de bewoners van de dijk zich ook achter de oren krabben. Sommigen parkeren echt als een … en zetten hem gewoon half op de rijstrook. Hier was het wachten op.

 12. Je houdt je hart vast als je als bewoner van de Rivierdijk het verkeer voorbij ziet/hoort razen.
  Je kan erop wachten dat het niet alleen bij materiele schade blijft.
  Motorrijders en automobilisten denk ook eens aan de bewoners van de Rivierdijk.

 13. Bewoners rivierdijk krijgen bijna geen kans om met de auto weg te komen.
  Ze racen maar door! Lijkt me wijs om ook het laatste gedeelte van de rivierdijk 30km van te maken.
  Zal voor de kinderen ook iets veiliger worden dan!

 14. Ja daar zouden we als weggebruikers even over na kunnen denken dat de rivierdijk geen racebaan is.
  Vorig jaar juni gebeurd en nu voor de tweede keer.

  Lieve mensen hopelijk houden julie allemaal ook rekening met de bewoners van de dijk,

 15. En het is weer raak en dat voor de 2e keer in 2 jaar tijd!! Bij dezelfde bewoners waarbij waarschijnlijk weer allebei de auto’s total loss zijn.

 16. Je kunt flink wat schade aanrichten bij max. 50km. per uur.
  Of is het wellicht ietsje sneller dan 50km. geweest?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld