Blaren, applaus en gladiolen voor Sliedrechters

NIJMEGEN / SLIEDRECHT – Annemieke Faro en haar vriendin Jeanine Teeuw, die Sliedrecht24 de laatste dagen volgde, kwamen vrijdagmiddag 24 juli 2015 binnen op de Via Gladiola, buiten de Vierdaagse bekend als de Sint Annastraat in Nijmegen. Ook Marianne Monster-Molendijk over wie we eerder berichtten, haalde de finish.

Annemieke (rechts) en Jeanine met het Vierdaagsekruisje opgespeld, op de Via Gladiola. (Foto via Annemieke Faro)

De dames hebben de afgelopen dagen de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en hebben in totaal 160 kilometer afgelegd. Annemieke en Jeanine liepen 4x 40 kilometer ter gelegenheid van hun 40e verjaardag dit jaar. Jeanine kwam als jarige over de finish.

Support
“Wat een geweldige ervaring. We hebben 4 dagen van uitersten gehad, grenzen opgezocht, gelachen en gehuild. But we did it! We zijn superblij en trots. Evenals onze mannen, kinderen en ouders. En wat een support via de social media van vrienden en bekenden. Dat trok ons er ook doorheen”, vertelt Annemieke tegen Sliedrecht24.

Wilskracht
Marianne (61 jaar): “We hebben het volbracht, Edda, Greet en ik. Zelf heb ik geen blaren of een blessure gehad, maar mijn vriendinnen wel. Zij zijn door de medische zorg van de Koninklijke Wandel Bond Nederland goed geholpen en hebben door wilskracht en doorzettingsvermogen het Vierdaagsekruisje dubbel en dwars verdiend. Het is heel leuk om dit een keer mee te maken. Het is 4 dagen één groot feest. Langs de weg in de dorpen staan mensen met komkommers, tomaatjes, kaas, zoutjes e.d. Studenten moedigen je in de vroege morgen aan en begroeten je met ‘goedemorgen!’. We zijn heel blij en dankbaar dat we dit tot een goed einde hebben gebracht.”

Gladiolen
Dit jaar, tijdens de 99e editie van de Nijmeegse Vierdaagse, bereikten in totaal 40.092 mensen de eindstreep. Er vielen 2.592 mensen uit. Traditie is dat de wandelaars op de Via Gladiola, de finish, gladiolen krijgen van het publiek, een symbool voor kracht en overwinning.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld