Bewoner Rivierdijk oog in oog met inbreker

SLIEDRECHT – In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 juli 2015 is geprobeerd in te breken in een woning aan de Rivierdijk tussen de Witte Brug en de Watertoren. De bewoner hoorde gestommel en ging op het geluid af. Daarbij kwam hij kort oog in oog met de inbreker te staan. Dat bericht zaterdag 25 juli 2015 Buurttoezicht Sliedrecht-Oost.

Een achtervolging, later samen met de politie, leverde niets op. 

De bewoners werden om 04.15 uur ‘s nachts wakker van geluid en liep naar beneden. In de achtertuin zag hij een man staan.

Achtervolging
De bewoner riep naar de inbreker dat hij weg moest wezen, waarna de inbreker vluchtte, achtervolgd door de bewoner. De inbreker heeft tijdens het vluchten nog een tasje meepakt die hij bij een auto had gezet. De bewoner is de inbreker t.h.v. De Rietlanden kwijtgeraakt. Binnen enkele minuten was ook de nachtelijke surveillancedienst van de politie ter plaatse die naar de man heeft gezocht, maar die is niet gevonden. Het is onbekend hoe de inbreker is gevlucht.

Signalement
De inbreker was een donkere man, met donkere kleding en een muts op. Hij had witte latex handschoenen aan om geen vingerafdrukken achter te laten. De inbreker heeft, terwijl hij op een stoel stond, via een bezemsteel gehengeld om het bovenraam dat op een knip stond open te krijgen. Hij was bijna binnengekomen, toen hij werd betrapt.

Heeft u vannacht iets verdachts gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Nu de zomervakantie is aangebroken en veel bewoners op vakantie zijn neemt de kans op nachtelijke woninginbraken toe. Extra alertheid is daarom geboden! Iets verdachts? Direct 112. Mensen in Sliedrecht-Oost kunnen zich aansluiten bij de wijk WhatsApp-groep, bedoelt om buurtbewoners te alarmeren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld