Praktijkdag elektrische fiets voor senioren

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht houdt woensdag 26 augustus 2015 van 09.00-14.00 uur een praktijkdag elektrische fiets voor senioren bij partycentrum De Lockhorst.

Tijdens deze dag kunnen 55-plussers op een ongedwongen manier de elektrische fiets beter leren kennen en besturen. Deelname is gratis.

Wethouder Theo den Braanker opent de praktijkdag. (Foto via gemeente Sliedrecht)

De fietsdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Tijdens het theoretische gedeelte wordt de kennis van verkeersregels opgefrist, worden lastige verkeerssituaties voorgelegd en kunnen vragen worden gesteld aan een geoefend instructeur. Tijdens het praktijkgedeelte is een parcours uitgezet waar deelnemers onder begeleiding onder andere het remmen, slalommen en draaien kunnen oefenen. Ook kan de afstelling van de fiets worden bekeken. Na een lunch wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke fietstocht.

Samenwerking
De gemeente Sliedrecht organiseert de fietsdag in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, ANBO, PCOB, Welzijnswerk Sliedrecht, Megaborn Traffic Development B.V. en Smits opleidingen. Daarnaast brengt rijwielhandelaar Profile Kramer ‘De fietsspecialist’ een aantal elektrische fietsen mee om uit te proberen.

Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers. Daarbij geldt: vol is vol. Opgeven kan tot uiterlijk 19 augustus via mevr. De Waard, tel. 0184-415210 of dhr. Van Kleef, tel. 0184-417757 of via e-mail: [email protected] of [email protected] met daarin vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, leeftijd en of de deelnemer in het bezit is van een elektrische fiets. Om deel te nemen aan de dag moet de deelnemer WA-verzekerd zijn. Deelname is op eigen risico.

1 gedachte over “Praktijkdag elektrische fiets voor senioren”

  1. Ik vind dit een goed initiatief. De snelheid van de elektrische fiets, zeker in de bebouwde kom, wordt nogal eens onderschat. Op de hoogste ondersteuning rijdt zo’n fiets op de snelheid van een snorfiets maar met niet meer dan remmen geschikt voor een gewone fiets. Ik hoop dan ook dat dit duidelijk gemaakt wordt tijdens deze praktijkdag

Plaats een reactie

*=Verplicht veld