Bisschop Van den Hende leidt eucharistieviering jubilerende kerk

SLIEDRECHT – De bisschop van Rotterdam Johannes Harmannes Jozefus van den Hende heeft zondag 17 maart 2018 de eucharistieviering geleid in de de R.K. kerk Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand, onderdeel van de Heilige Theresia van Avilaparochie, aan de Stationsweg. Het was de afsluiting van het eeuwfeest en druk bezocht. Het thema was ‘Geloven in de toekomst’.

Het was de slotdag van het eeuwfeest van de kerk, vandaag precies 100 jaar geleden. Van den Hende leidde de eucharistie, het belangrijkste sacrament van de Rooms-Katholieke Kerk en de Byzantijns-Orthodoxe Kerk. (Foto R.K. Kerk Sliedrecht)

De speciale dienst werd onder meer bijgewoond door vertegenwoordigers van de gemeente Sliedrecht en door leden van andere kerken in het dorp. Spreker was onder meer burgemeester Bram van Hemmen (CDA)/

2 gedachten over “Bisschop Van den Hende leidt eucharistieviering jubilerende kerk”

  1. Wat een opmerkelijke zaak dat de Gereformeerde Kerk iets gaat aanbieden aan de RK-gemeente… Waarschijnlijk omdat er zoveel water bij de wijn is gedaan dat er heden ten dage geen enkel verschil meer is tussen deze twee gemeenten.
    Zegt voldoende dus over de oppervlakkigheid!

  2. Mooi dat de PKN-Gereformeerde Kerk Sliedrecht een kaars aan bood, maar wat heeft de PKN-Hervormde Gemeente Sliedrecht aangeboden of willen zij nog steeds niet weten van oecumenisch denken en handelen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld