Bijna veertig liefhebbers krijgen uitleg van biersommelier Kempen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – In hét biercafé The Moonshine aan de Stationsweg kregen donderdagavond 30 september 2021 zo’n veertig liefhebbers van bier een uitleg tijdens een proeverij van biersommelier Rick Kempen. Wel de biergoeroe van Nederland genoemd.

Rick Kempen liet de deelnemers aan de bierproeverij in The Moonshine acht speciaalbieren proeven, zoals deze uit Ethiopië. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Kempen is bekend als bierambassadeur van Bier & Co en o.a. bekend van zijn biercolumns in Het Parool. In een bijna drie uur durende sessie in The Moonshine vertelde Kempen aan de enthousiaste deelnemers over onder meer de herkomst van het bier, bij welke hapjes de bier het lekkerst smaakt en hoe je bier proeft. “Bij een wijnproeverij neem je een slokje en spuug je het daarna weer uit. Bier proef je en slik je daarna door”, verklapte Kempen. Voor de avond in The Moonshine had hij een gevarieerd programma gemaakt.

Tekst gaat verder onder tweet.

Bier is populair. Elke week komen er in Nederland nieuwe bieren bij. Je zou bijna zeggen dat elk dorp wel een eigen bier heeft. Dat ziet ook Kempen. Hij vindt het prachtig en is daarover enthousiast. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld