Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Bijeenkomsten woningscans Sliedrecht-Oost omgezet in webinars

SLIEDRECHT – Begin dit jaar heeft het Regionaal Energieloket (REl) in samenwerking met afvalverwerker HVC in opdracht van de gemeente Sliedrecht acht woningscans uitgevoerd in wijk Sliedrecht-Oost. Daarvoor zouden bijeenkomsten komen, maar door het coronavirus is daar niets van terechtgekomen en worden het webinars. Woensdag 1 juli 2020 doet wethouder Ton Spek (CDA) van Wonen en Duurzaamheid mee. 

Het was oorspronkelijk de bedoeling om deze rapporten tijdens een wijkbrede bewonersbijeenkomst voor alle woningeigenaren te presenteren en te bespreken, maar vanwege het heersende COVID-19 virus lijkt dit op korte termijn niet mogelijk. Daarom worden hiervoor deze zomer online bijeenkomsten (webinars) georganiseerd. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Woningeigenaren kiezen zelf het webinar over het woningtype dat het meeste lijkt op hun eigen woning. Tijdens een webinar is volop gelegenheid om vragen te stellen. Met woningeigenaren die niet kunnen meedoen aan een online bijeenkomst (bijvoorbeeld omdat men geen computer- of internetverbinding heeft- red.), wordt voor een alternatief gezorgd. Woningeigenaren zijn op de hoogte.

Stappenplan
De woningscans vormen gezamenlijk een goede representatie van de veel voorkomende woningtypen in deze buurt. Per woningtype zette het REl op een rij welke mogelijkheden er zijn om deze woning te verduurzamen en geschikt te maken voor de stap naar aardgasvrij. Daaruit volt een stappenplan per woningtype, waarmee alle woningeigenaren in Sliedrecht-Oost hun eigen stappen kunnen bepalen en een inschatting kunnen maken van de kosten.

3 gedachten over “Bijeenkomsten woningscans Sliedrecht-Oost omgezet in webinars”

  1. Okeey, bedankt, dan vallen wij denk ik net buiten het gebied, hier zijn geen brieven gepost in ons stukje Oost.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld