Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

‘Hoe vind ik een stage in Sliedrecht?’

(commercieel artikel)
SLIEDRECHT – Een stage is een belangrijk eerste stap in je carrière. Je gaat voor een bepaalde tijd aan de slag bij een bedrijf en leert hier om jouw kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen. Het is dan ook belangrijk dat jij bij een bedrijf terecht komt dat echt bij je past. Je gaat hier immers voor een langere tijd aan het werk.

Ga jij ook binnenkort stage lopen of overweeg je stage te gaan lopen? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over een stage en hoe jij er eentje kunt vinden!

Een stage is een enorm nuttig en leerzaam traject. De werkervaring die je hiermee opdoet is vaak van grote waarde voor de rest van je studie en je latere loopbaan.

Waarom moet ik een stage lopen?
Gedurende je stage leer je om de kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan in praktijk te brengen. Door medewerkers te ondersteunen bij verschillende taken ervaar je hoe het is om echt aan het werk te zijn. Daardoor komen vaak veel studenten er achter wat ze later willen doen en wat juist niet. Wanneer jij nog niet goed weet in welke sector of functie je terecht wilt komen, dan is een stage de perfecte gelegenheid om daarachter te komen. Een stage geeft je andere inzichten, wat je in de toekomst zult helpen bij het maken van de juiste keuzes. Naast dat je tijdens je stage veel leert en werkervaring opdoet, leer je natuurlijk ook heel veel nieuwe mensen kennen. Deze contacten kunnen in de toekomst wellicht belangrijk voor jou zijn.

Wat voor soort stages zijn er?
Binnen elke sector zijn er veel verschillende stages binnen verschillende functies mogelijk, en kunnen ook nog eens per bedrijf heel erg uiteenlopen. Denk bijvoorbeeld aan een stage in de IT, Marketing, Sales, Supply Chain, Communicatie, noem het maar op! Daarnaast heb jij ook nog de keuze om een stage in het buitenland te lopen. Ben jij iemand met een internationale mindset en houd jij wel van een uitdaging? Dan is een stage in het buitenland zeker wat voor jou. Omring jezelf met een nieuwe cultuur, leer vraagstukken vanuit een internationale context te benaderen, en ontwikkel een bredere blik op je vakgebied. Ten slotte wordt er onderscheidt gemaakt tussen een afstudeerstage en een ‘normale’ stage. Het verschil is dat een normale stage niet aan je studie verbonden hoeft te zijn. De meeste studenten kiezen er vaak voor om na hun studie een stage te lopen om zo meer werkervaring op te doen. Een afstudeerstage daarentegen, kan alleen voltooid worden aan het einde van je studie en is verplicht voor het behalen van je diploma.

Wat is een stageopdracht?
Hbo-studenten krijgen vaak een stageopdracht mee vanuit hun opleiding. Dit kunnen opdrachten zijn zoals, het uitvoeren van een marktonderzoek of een analyse over de interne processen van een bedrijf. Dit is erg nuttig voor zowel jezelf als het bedrijf. Jij kunt hier veel van leren en een bedrijf houdt hier uiteindelijk bruikbare inzichten en informatie aan over.

Krijg ik een stagevergoeding?
Een stagevergoeding krijgt helaas niet iedereen. Of jij een stage vergoeding krijgt is afhankelijk van het bedrijf. Bedrijven zijn niet wettelijk verplicht om een stagevergoeding uit te betalen. Tijdens een stage ligt de nadruk vooral op leren en ervaring opdoen. Het is dus geen echte baan.

Hoe meld ik me aan voor een stage?
Voor het aanmelden moet er vaak een cv en motivatiebrief worden opgestuurd. Op basis van je aanmelding kun je een uitnodiging krijgen voor een eventuele volgende ronde. Dit kan bestaan uit het maken van een assessment of case, waarna je vervolgens op gesprek mag komen. Dit gesprek kan met een HR-manager of de manager van jouw team zijn. Bereid een aantal vragen voor die je aan het einde van je gesprek kan stellen om een geïnteresseerde indruk achter te laten.

Hoe vind ik een stage in Sliedrecht?
De zoektocht naar een passende stage is niet altijd makkelijk. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van een carrièreplatform zoals Magnet.me, het grootste carrière platform van Nederland voor hbo- en wo studenten. Je maakt er gemakkelijk een profiel en kunt zien welke stages beschikbaar zijn voor jou op basis van je studieachtergrond, locatie en interesses. Ben jij woonachtig in of rondom Sliedrecht en op zoek naar een stage? Bekijk dan deze lijst met stages rondom Sliedrecht. Hier vindt je alle bedrijven rondom Sliedrecht die verschillende stagemogelijkheden hebben voor jou. Maar kijk ook eens naar de mogelijkheden in Rotterdam. Hier bevinden zich grote bedrijven zoals Broekman Logistics, Procter and Gamble, SeederDeBoer, en Deloitte. Zij hebben vaak verschillende stages beschikbaar die je kunt volgen in bijvoorbeeld de IT, supply chain, of logistiek. De meeste stages kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels gevolgd worden, en duren meestal een half jaar. Ga jij binnenkort een stage lopen? Kom via Magnet.me gemakkelijk in contact met bedrijven die een stage aanbieden. Dit doe je door het bedrijf of de stage-vacature te ‘liken’. Heb je over een aantal maanden je stage afgerond? Gebruik Magnet.me dan om gemakkelijk je eerste perfecte baan of traineeship te vinden!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld