Bewoners Rivierdijk voelen zich overvallen door nieuwe plannen Watertorenterrein

SLIEDRECHT – De omwonenden van het Watertorenterrein aan de Rivierdijk zijn ‘nogal overvallen’ door het bericht van Aa-Planadvies (namens projectontwikkelaar Watertoren B.V.) dat woensdag 29 november 2023 op een inloopavond de nieuwe plannen voor het Watertorenterrein worden gepresenteerd. Dat bericht dinsdagmiddag 14 november 2023 voorzitter Kees van Wijk van stichting Rivierdijk wijkt niet.

Het Watertorenterrein. Volgens stichting Rivierdijk wijkt niet klopt de communicatie, zoals nu gedaan door Aa-Planadvies niet. Ook heeft de stichting opmerkingen naar de gemeente Sliedrecht. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

“Overvallen. Omdat tijdens recente gesprekken met de gemeente Sliedrecht – wethouders en ambtenaren – steeds is gesteld dat er geen nieuwe plannen voor het Watertorenterrein op tafel lagen. Zwart op wit bevestigd in een brief van de gemeente Sliedrecht aan Stichting Rivierdijk wijkt niet van 22 juni van dit jaar”, schrijft Van Wijk. Dat staat volgens hem op zijn minst op gespannen voet met de claim van Aa-Planadvies dat er al in de zomer van 2022 plannen zijn gepresenteerd aan de gemeente Sliedrecht. Van Wijk: “Los van de inhoud van die plannen, is de manier van communiceren met en informeren van haar burgers door de gemeente Sliedrecht een voortdurende aaneenschakeling van missers, vaagheden, hele en halve leugens, niet nagekomen toezeggingen en gebroken beloftes. Hoe luidt het spreekwoord ook al weer?: ‘vertrouwen komt te voet en gaat te paard.’ ”

Powerplay projectontwikkelaar
Overvallen ook, omdat in de uitnodiging aan de leden van de gemeenteraad Aa-Planadvies stelt dat de plannen die gepresenteerd zullen worden al een half jaar bij de omwonenden bekend zijn. Daarvan is volgens Van Wijk geen sprake! “Kennelijk hanteert Aa-Planadvies een soort van overvaltactiek om de gemeenteraadsleden met misinformatie alvast voor te kneden voor de noodzakelijke procedure voor de bestemmingsplanwijziging die nodig zal zijn om de plannen voor de ontwikkeling van het Watertorenterrein te realiseren. Een bestemmingsplanwijziging die zal moeten worden vastgesteld door de gemeenteraad van Sliedrecht. Al met al een stukje powerplay van de projectontwikkelaar, die het al jaren lang niet al te nauw neemt met de waarheid noch met het voldoen aan de eisen van de wet en algemeen fatsoen”, vindt stichtingsvoorzitter Van Wijk.

Communicatie
Stichting Rivierdijk wijkt niet is niet mordicus tegen de ontwikkeling van het Watertorenterrein. Van Wijk: “Maar dan wel ingebed in de schaal en maatvoering van de omgeving – lees het historische dijklint – en met respect voor de omwonenden en alle belanghebbenden. En met eerlijke, heldere en tijdige communicatie. Wat dat betreft hopen wij dat de gemeente Sliedrecht in ieder geval de projectontwikkelaar gaat houden aan de noodzaak van een hernieuwd participatieproces, zoals aan ons is bevestigd in de hierboven genoemde brief van de gemeente van 22 juni 2023.”

3 gedachten over “Bewoners Rivierdijk voelen zich overvallen door nieuwe plannen Watertorenterrein”

  1. Er zijn dringend huizen nodig voor jongeren er is een inwoner met fantastisch plan voor Tiny Houses volledig duurzaam. Zet er een leuk restaurant bij met terras en maak Sliedrecht gezellig

  2. In 1995 is de eigenaar al eens bij mij langs geweest met een bouwplan. Overvallen?

    Onder de in te voeren Omgevingswet is participatie, niet te verwarren met gelijk krijgen, wettelijk geregeld. Ik ben benieuwd hoe Sliedrecht dat gaat doen.

  3. Toen ik voor het eerst bij mijn schoonouders aan de dijk kwam was er al sprake van dat het terrein bebouwd zou gaan worden. Onze kinderen gaan ondertussen naar de middelbare school, dus om nou te zeggen dat de projectontwikkelaar hard van stapel loopt…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld