Bestuurder rijdt met geramd straatnaambord in voorruit naar Papendrecht

SLIEDRECHT – Een inwoner (27) van Doesburg ‘schepte’ in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 april 2021 in Sliedrecht een straatnaambord en ander straatmeubilair. Het bord bleef steken in de voorruit. Met de aan de voorzijde volledig vernielde personenauto reed de man naar Papendrecht. Hij bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Het rijbewijs is ingenomen.

Zo trof de politie de auto aan. De voorzijde was flink beschadigd. (Foto Politie Drechtsteden Buiten)

De politie kreeg rond 03.40 uur een melding van ‘een verlaten plaats ongeval’. De auto zou behoorlijk wat straatmeubilair kapot hebben gereden in de gemeente Sliedrecht. Gezien was een grijze auto. De auto zou op dat moment over de Ouverture rijden in de richting van Papendrecht. Agenten troffen na enige tijd de auto rijdend aan op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. Ze zagen dat de hele voorkant van de auto kapot was.

Tekst gaat verder onder tweet.

De politie gaf de bestuurder van de auto een stopteken en de man kon worden staande gehouden. De agenten roken direct bij het openen van de auto een alcohollucht en ze zagen meerdere lege flesjes bier liggen. Er volgde een alcoholtest en de bestuurder blies daarbij een ‘F’ (fail). De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het Papendrechtse politiebureau. De uitslag van de daarop volgende ademanalyse betrof 970 ugl. Dat is bijna vijf keer zoveel dan toegestaan.

Aangifte
Het proces-verbaal voor het rijden onder invloed is opgemaakt. Het rijbewijs van Doesburger is ingenomen en wordt opgestuurd naar de officier van justitie. De verdachte zal later zijn straf te horen krijgen. De kapotte auto is getakeld door een takelbedrijf. De verdachte is ook verhoord voor de verlaten plaats van ongeval. De gemeente Sliedrecht doet aangifte voor het kapotte straatmeubilair om zodoende de schade te verhalen. 

1 gedachte over “Bestuurder rijdt met geramd straatnaambord in voorruit naar Papendrecht”

 1. Rijstijl kan de laatste tijd wel wat meer verantwoordelijkheidsgevoel hebben.
  Even een zijstraat;
  Rond de pc. Hoofdstraat scheurt regelmatig een bordeaurode auto van oud model voorbij met zoveel geluid of je langs een circuit staat.
  Ik wil graag een paar maanden ’s avonds met een mobiele flitser gaan staan.
  Conclusie: Sliedrecht behoeft per direct verkeershandhaving vóór er iemand dood gereden wordt.
  Gemeente, wethouder en politie is op de hoogte en ze waren er ruim een jaar geleden al mee bezig.
  Misschien werktempo in z’n 4 voor de bloemetjes en de beertjes in de berm liggen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld