Belgisch kleinkoor komt voor gezamenlijk concert

SLIEDRECHT – Twee koren geven zaterdag 14 november 2015 om 15.00 uur een concert in de Grote Kerk. Het zijn het kleinkoor Concertino uit Sliedrecht o.lv. Martin Zonnenberg en het kleinkoor Cantado uit Oedelem (België) o.l.v. Tom Hoornaert. Het orgel wordt tijdens het middagconcert bespeeld door organist Arjan Versluis uit Hardinxveld-Giessendam.

Beide koren zingen een 5-tal gezamenlijke stukken en het programma wordt afgesloten met koor- en samenzang van het mooie Engelse koraal ‘Kroon Hem met gouden kroon’.

Voor dit zaterdagmiddagconcert is gekozen voor muziek die erg goed in het gehoor ligt van bekende componisten zoals Wesley, Monk, Rawsthorne, Mendelssohn e.a. 

Hoogste niveau
Kleinkoor Concertino heeft in het 5-jarig bestaan een landelijke bekendheid opgebouwd. Het repertoire bestaat uit geestelijk en klassiek repertoire met een grote knipoog naar Engelse koormuziek. Het doel van de Stichting Laudate, waarvan Kleinkoor Concertino een onderdeel is, is het streven naar het uitvoeren van vocale en instrumentale muziek op het hoogste niveau.

Gedreven
Als gastkoor treedt op het koor Cantando uit Oedelem. Sinds september 2012 is Tom Hoornaert dirigent. “Hard en degelijk werken, afgewisseld met een leuke noot: doet wonderen!! Samen met een fantastisch bestuur, Tom zijn rechterhand Luc Gobert en de gedreven koorleden, brengt het koor Cantando mooi afgewerkte literatuur”, is te lezen op de website van het koor. Cantando repeteert elke donderdagavond twee uur lang in de St.-Lambertuskerk in Oedelem.

Ervaren musicus
Voor organist Arjan Versluis is het ’thuiswedstrijd’. Sinds 1996 is hij kerkorganist, momenteel van de Hervormde Gemeente binnen de PKN te Sliedrecht. In die hoedanigheid bespeelt hij de orgels van de Grote Kerk en de Maranathakerk. Hij is een ervaren musicus, koordirigent en bovenal organist. Net als de koren bracht Versluis verschillende geluidsdragers uit. 

Kaarten voor het bijzondere kleinkorenconcert bedragen € 7,50 p.p., kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld