Bewoners flats Valkhof heel boos op Tablis Wonen

SLIEDRCHT – Onverantwoord en schandalig. Dat is kort samengevat de mening van een aantal bewoners van de Valkhof-flats. Beide gebouwen zitten voor de tiende dag op rij met een aardedonker trappenhuis en geen licht op de galerij. Ze nemen het vooral verhuurder Tablis Wonen heel kwalijk dat zij niets hebben laten horen, dat tot een oplossing voor brandende openbare verlichting kan leiden.

“We zetten maar kaarsjes op de galerij. Het is anders zo donker en je zou zo maar over een deurmat kunnen vallen. Dat is al iemand overkomen bij het trappenhuis”, zegt Esther Zandvliet. (Foto Sliedrecht24)

Er is geen brief gekomen waarin het probleem aan de orde wordt gesteld en waarin mogelijk een oplossing zou kunnen worden beschreven. Ook de storingsdienst, waar je ervanuit mag gaan dat er een piketdienst is, geeft geen gehoor. Ook van burgemeester Bram van Hemmen (portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid – red.) hadden ze wel een initiatief verwacht, zodat het probleem misschien snel kan worden verholpen. 

Geen piketmedewerker
Bewoners verzamelen zich zondagavond 8 november 2015 op de galerij als een redacteur van Sliedrecht24 verschijnt. Ze kunnen eindelijk hun verhaal kwijt. Stedin, Tablis Wonen of iemand uit de politiek is langsgekomen. “U bent de eerste!” Esther Zandvliet woont op de zesde etage van één van de flatgebouwen. Ze heeft twee kaarsen voor haar deur gezet. “Dan is er nog een beetje licht”, zegt ze. Het is anders aardedonker en alleen wat weerschijn van de straatlantaarns en de hal van het trappenhuis waar wel licht brandt ver beneden maakt dat we elkaar op de galerij zien staan. Zandvliet belt voor ‘de zoveelste keer’ met de storingsdienst van Tablis Wonen waar wij bij staan. De telefoon gaat op de spieker. De mevrouw pakt op met de storingsdienst van Tablis Wonen, maar heeft geen piketmedewerker tot haar beschikking. Later belt ze terug en zegt dat mevrouw Zandvliet maandag de eerste is omdat ze niemand van een bedrijf kan bereiken om het op te lossen. Mevrouw Zandvliet hangt op en zegt: “Het is toch te gek voor woorden. We zijn heel boos op Tablis Wonen.” Een andere bewoner zegt dat Tablis Wonen hen altijd weet te bereiken als er wat aan de hand is. “Waarom nu niet?” Een andere bewoonster oppert: “Zal het aan netbeheerder Stedin liggen?”

Burgemeester
“We zijn erg teleurgesteld. De politieke partijen hebben zich hier nog niet laten zien. Ook van hen zo je verwachten om poolshoogte te nemen. Alleen PvdA-fractievoorzitter Anton van Rees heeft gereageerd op de website Sliedrecht24”, stelt een andere bewoner. Ook de naam van burgemeester Bram van Hemmen valt. Zandvliet: “We voelen ons in het donker onveilig. De burgemeester zou toch ook eens contact op kunnen nemen?” Van Hemmen verwijt ze enige laksheid, omdat juist hij over veiligheid gaat. Op de galerij voelt het koud en in het donker zou je denken dat het bijna kerst is. De bewoners hopen dat eindelijk eens iemand initiatief neemt om de openbare verlichting weer ‘aan de praat’ te krijgen. Maar hopen op morgen, maandag…

Tablis Wonen
Het laatste bericht zondagavond is, dat ook geen licht brandt op de galerij van de flat aan de Reigerlaan. Ook eigendom van Tablis Wonen. Sliedrecht24 kreeg zondagavond niemand bij Tablis Wonen te pakken (alleen de storingsdienst-red.). Tablis Wonen komt maandagochtend met een reactie.

3 gedachten over “Bewoners flats Valkhof heel boos op Tablis Wonen”

  1. Vandaag 8 november 2015 voor de 10e dag geen verlichting in de Valkhof. Het is levensgevaarlijk om naar boven of naar beneden te gaan, omdat de hallen en de trappenhuizen ook niet meer verlicht zijn dus vallen is NIET uitgesloten. De galerijen zijn ook nog steeds donker. Ik hoop NIET dat er brand ergens uitbreek dan weet de brandweer niet waar ze moeten zijn. Of iemand krijg het aan zijn hart. Ook de ambulance weet niet waar hij aan moet bellen.

  2. Lekker zeg. Niets mag, maar ze weten je wel te vinden als er iets is (qua huur, plant op galerij, etc). Je wordt ook niet gehoord /serieus genomen, maar nu het in de krant komt en op multimedia (FB ed.) is er misschien wel snel een actie en komen ze tot de conclusie dat er meerdere actiepunten zijn voor Tablis Wonen (zoals storingsmonteur of extra personeel).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld