Wedstrijdpunt voor eerste team schaakvereniging

LEIDEN – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft ook in haar derde wedstrijd van de landelijke competitie niet weten te winnen. Tegen LSG 4 werd het in Leiden een benauwd gelijkspel; 4-4. Het betekende wel het eerste wedstrijdpunt, maar er zijn er veel meer nodig om uit degradatiegevaar te komen.

Het eerste team kwam al wel snel op voorsprong. Robert van Rekom wist wel raad met de witte opstelling en veegde de geroutineerde speler in 14 zetten van het bord. Dit zou een geruststellende voorsprong moeten zijn, zeker gezien de goede stellingen van Wim Pool en Wim Hokken.

Punten halen
Echter, zoals eerder in dit seizoen gaat het vaak in het middenspel mis. Als eerste greep Theo Dekker mis. Vanuit een goede opening liet hij zich beetnemen en dat betekende uiteindelijk verlies. Ook Andrew Mensing leek heel goed te staan, maar verrekende zich en kwam in een verloren eindspel terecht. Gelukkig deed kopman Pool iets terug door na een goede partij uiteindelijk de tegenstander mat te zetten. Ondertussen kwam Wim Hokken uiteindelijk met remise weg en wist Peter van den Bergh ook een mindere stelling te keepen. Tenslotte wisten ook Niels Mijnster en Tobias Dekker te remiseren, zodat het gelijke spel een feit was. In de volgende thuiswedstrijd – tegen Voorschoten 2 – zal er gewonnen moeten worden om niet echt in groot degradatiegevaar te geraken.

Nieuwkomers
In de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht betraden 2 nieuwe spelers het strijdperk. Nico van Mourik wist meteen tot winst te komen en Leon van den Berg zal nog wat moeten leren, maar lijkt een veelbelovend talent. Van Mourik heeft al eerder in de regio gespeeld, maar verbleef daarna lange tijd in het oosten en noorden van het land. Nu is hij weer terug en liet meteen zien nog steeds een goede schaker te zijn. Tegen jeugdtalent William Gijsen zette hij een prima partij neer die lange tijd gelijk opging. Na een remise aanbod dat door Gijsen werd afgeslagen, wist Van Mourik alsnog de partij naar zich toe te trekken. Van den Berg kon tegen Johan Gijsen nog geen vuist maken, maar gaat volop in training om snel in de competitie mee te kunnen draaien.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld