Begin september open dag bij regionale ambulancedienst Zuid-Holland Zuid

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Wie kennis wil maken met de ambulancezorg en alles daaromheen kan zaterdag 7 september 2024 terecht op de gezellige en leerzame open dag van de regionale ambulancedienst. Die vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats in en rond de ambulancepost aan de Vliedberg 2 in Papendrecht.

Er zijn verschillende ambulancevoertuigen en -materialen te zien en er vinden hulpverleningsdemonstraties plaats. Ook de politie, de brandweer, het ziekenhuis en de 112-meldkamer zijn van de partij. (Archieffoto Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid)

Naast liefhebbers van zwaailichten, is iedereen die nu of later op de ambulance wil werken, op het goede adres om zich te laten informeren over beroepen en scholing. Er lopen volop professionals rond om vragen aan te stellen.

Tekst gaat verder onder archieffoto.

Locatie
Inlopen kan op elk moment tijdens de open dag. De demonstraties zijn verspreid over de dag. De activiteiten zijn geschikt en boeiend voor alle leeftijden en voor gezinnen. De ambulancepost staat dicht bij de A15, tegen Sliedrecht aan. De parkeergelegenheid is daar beperkt, daarom rijden vanaf 9.45 uur tot aan het einde van de open dag continu pendelbusjes vanaf de carpoolplaats bij NS-station Sliedrecht Baanhoek en vanaf de parkeerplaats aan de rotonde tussen de Andoornlaan en Noordkil in Papendrecht.

Taak
De ambulancedienst verzorgt de acute patiëntenzorg in heel Zuid-Holland Zuid met twintig ambulances. Die staan verspreid en rijden vanuit posten in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Schelluinen, Klaaswaal en Streefkerk. De post in Papendrecht is ruim en omvat tevens het hoofdkantoor, waar op de open dag ook een kijkje kan worden genomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld