INGEZONDEN BRIEF: Langdurige geluidsbelasting bij aanleg warmtenet

(Archieffoto HVC)

Beste,

Het zal ook u niet ontgaan zijn dat de werkzaamheden voor het warmtenet in volle gang zijn. Sinds 1 juli zit de hele wijk Baanhoek-West in een oorverdovend lawaai. Volgens de aannemer is een vergunning voor geluidsoverlast niet nodig.

Simpele geluidsmetingen laten waardes zien van >100dB(a). Werkzaamheden mogen maximaal 80dB(a) geluid opwekken. Bij langdurige belasting (hier van 07.00-19.00 uur, 20 dagen lang) moeten maatregelen worden getroffen tegen geluidsoverlast.

100 decibel is vergelijkbaar met het geluidsniveau op een muziekfestival. Daar wordt geadviseerd om gehoorbescherming te dragen.

De gemeente Sliedrecht gaat naar mijn mening, en die van de buurtbewoners, hier wel heel makkelijk met zaken om.

Met vriendelijk groet,
Cas-Jan Gadella

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

5 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Langdurige geluidsbelasting bij aanleg warmtenet”

 1. Hier geldt een bouwbesluit voor .
  Voor geluid en ook voor trillingen gelden normen.
  Rijksoverheid bouwbesluit 2012.
  Is gemakkelijk te vinden. Gemeente vindt het wel goed. Veel tijd verloren en extra kosten.

 2. Vanaf 85 dB is het verplicht gehoorbescherming te dragen. Een hele slordige lees slechte voorbereiding !!
  Buurtbewoners moeten of hadden op zijn minst voorzien van gehoorbescherming voorzien moeten worden al waren het maar oorplugs.
  De mening van de heer Gadella deel ik dan ook, de gemeente gaat heel makkelijk met buurtbewoners om (met name baanhoek-west, zwembaden in de straten na een regenbuitje, pfas waar gewoon gebouwd mag worden).
  Zeer droevig !!
  Gemeente moet zich diep schamen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld