Baggermuseum actief deelnemer Baggerfestival

SLIEDRECHT – Zonder het Nationaal Baggermuseum geen Baggerfestival. Dit is een onlosmakelijk gegeven. In en bij het museum is vrijdag 3 en zaterdag 4 juli veel te beleven.

Een primeur is wel de BaggerPraktijkTuin, op vrijdag 3 juli opengesteld vanaf 13.00 uur voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8. Onder begeleiding van rondleiders kunnen de scholieren waterbouwkundige experimenten doen. Met de BaggerPraktijkTuin wordt een nieuwe attractie toegevoegd aan het Baggermuseum. Plezier voor elke leeftijd.

Markt
Zaterdag 4 juli is het Baggermuseum vrij toegankelijk voor iedere bezoeker. Naast de vaste collectie van meer dan 150 modellen van baggerwerktuigen kan de tentoon- stelling “Balans in de Bagger – achter de cijfers schuilt meer” bekeken worden. De baggermolen “Friesland” is onder stoom, ontdek de magisch machtige machinekamer. Op het parkeerterrein is een kleine markt ingericht met o.a. verkoop van boeken en prenten, streekproducten, er is een touwslager en u kunt vers gerookte paling kopen.

Baggervader
Het Sliedrechtse Baggerkoor treedt om 14.00 uur op en zingt een echt bagger repertoire. Ook op de zaterdag is de BaggerPraktijkTuin open voor het publiek. In het waterbassin wordt gevaren met modelschepen van allerlei soort. Kom je eigen manoeuvreerkunsten maar eens testen. Een extra attractie is de baggeremmer race, die in de loop van de middag gehouden gaat worden. Alle vaders van Sliedrecht en omgeving kunnen er aan meedoen. Na afloop wordt de beste baggervader van Sliedrecht bekend gemaakt en beloond met een baggertaart.

Beachvolleybal
Op “Het Plaatje” bij het Nationaal Baggermuseum is de basis voor het uitvoeren van helikoptervluchten boven het centrum van Sliedrecht. Op het aangrenzend terrein, “Het Plaatje”, wordt zaterdagmiddag een beachvolleybal toernooi gehouden. Het Nationaal Baggermuseum is bereikbaar op de bekende wijze en vanuit de Havenstraat via het terrein van Hoogendijk. Er is ook een toegang via de werf van Royal IHC.

Alle informatie is ook te vinden op de website van het museum.
Meer informatie over de activiteiten op het Baggerfestival vindt u hier.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld