Lespakket als afsluiting jubileumjaar

SLIEDRECHT – Als afsluiter van het jubileumjaar ‘Sliedrecht 950 Jaar’ heeft het comité een lespakket ontwikkeld met de naam ‘Sliedrecht4Kids’. De première en presentatie wordt gehouden maandag 29 juni 2015 aanvang 10.00 uur, in het Griendencollege aan de Kamerlingh Onneslaan in Sliedrecht.

Tijdens een publieke les voor alle leerlingen uit groep 6 van de Sliedrechtse basisscholen wordt het lespakket aangeboden aan burgemeester Van Hemmen. Door een bijdrage van de gemeente Sliedrecht kon dit lespakket ontwikkeld worden.

Middeleeuwen
Het lespakket gaat over Sliedrecht in de middeleeuwen en bestaat uit een rijk geïllustreerd magazine, een digitale lerarenhandleiding, een leerdagboek voor de leerlingen en een online beeldbank met foto’s, tekeningen en filmclips. Het lespakket is digitaal toegankelijk voor de leerkrachten en kinderen via www.sliedrecht4kids.nl Op een aansprekende wijze maken de kinderen kennis met Sliedrecht in de middeleeuwen. Ze ontdekken hoe het er vroeger uitzag, hoe de mensen leefden en woonden en wat er nu nog van te zien is. Een unieke geschiedenisles van Sliedrecht. Het lespakket kan vele jaren op de scholen gebruikt worden. Zo wil het comité de geschiedenis levend houden. Het fullcolour magazine is ook verkrijgbaar via de plaatselijke boekwinkels en de Sliedrechtse musea.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld