Badkamerkoor Sliedrecht houdt op te bestaan

SLIEDRECHT – Het Badkamerkoor Sliedrecht wordt opgeheven. Dat maken de organisatoren Ine de Bruin, Marja Gort en Johan Lavooi bekend. De kosten wogen niet meer op tegen de baten en de bodem van de kas kwam in zicht. Het resterend bedrag € 24,- is overgemaakt op giro 555 t.b.v. Oekraïne.”

2 Vintage eind september 2022 bij het Badkamerkoor Sliedrecht. Toen een frisse start na een periode van corona, waarin er niet gezamenlijk werd gezongen. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Een intreebedrag van € 6,- is redelijk. Dat kan eigenlijk niet verhoogd worden. Dat betekent dat we ongeveer 60 mensen per avond nodig hadden om quitte te draaien. Dat haalden we niet, zodat de bodem van ‘de schatkist’ in zicht kwam. Met pijn in ons hart hebben we dan ook besloten te stoppen met de organisatie”, schrijft Johan Lavooi.

Lossere aanpak
In januari 2018 startte het Badkamerkoor. Lekker zingen, zoals je dat thuis ook doet, maar dan met meer mensen. Dat was de bedoeling. Het begin was overweldigend. Er kwamen in het begin meer dan 90 mensen opdraven. Lavooi: “Maar het leidde ook tot wat verschillende reacties. Sommigen wilde een wat lossere aanpak. De zanggroep Tisnennyfals namen het stokje over en eind 2019 het duo 2 Vintage.”

Behoefte
Helaas moesten ze vanwege de coronacrisis in maart 2020 tijdelijk stoppen. En ze zouden pas in september 2022 weer de draad oppikken. Lavooi: “De coronacrisis heeft er goed ingehakt bij alle koren in Nederland. Ook bij ons. De belangstelling nam af, hoewel de deelnemers altijd vol enthousiasme waren. Wij blijven dan ook denken dat er nog steeds behoefte is aan een avondje vrijblijvend zingen in een goede sfeer. Maar het moet wel betaalbaar zijn.” Lavooi hoort graag als anderen het stokje willen overnemen. “Wie de handschoen oppakt, trekt hem aan.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld