Sliedrecht pakt door na achterstand en gaat strijken met winst

SLIEDRECHT – Na de kleine overwinning van vorige week tegen SVL, heeft Sliedrecht zaterdag 4 maart 2023 opnieuw een overwinning geboekt. Met een duidelijke 4-1 winst op Oranje Wit werd de ingeslagen weg voortgezet, alhoewel het dubbeltje in de eerste helft al de andere kant had kunnen uitvallen.

Jacky Oomen (r) in duel met verdediger Armando Tuur. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Na een uitermate zwak begin van Sliedrecht kwamen de gasten uit Dordrecht in de eerste minuut al op een 0-1 voorsprong. Geheel ongedekt kon Mohammed el Bannasri hard binnenschieten. Een geschrokken Sliedrecht probeerde snel terug te komen in de wedstrijd, maar liep steeds achter de feiten aan. Binnen het kwartier had het al 0-3 kunnen staan, maar keeper Donatz, de lat en onzuivere schoten van de Oranje Wit aanvallers voorkwamen een snelle beslissing.

Onverwacht en onverdiend
In de loop van de eerste helft herpakte Sliedrecht zich enigszins maar in aanvallend opzicht ontbrak de precisie en slagkracht. Daar kwam nog bij dat Rob v.d. Wetering na een kwartier al wegens een blessure vervangen moest worden door Tim van Stek. Toch sloeg Sliedrecht terug en wist twee minuten voor het rustsignaal uit een corner door een kopbal van Sem v.d. Pijl die een puike wedstrijd speelde, de gelijkmaker binnen te koppen (1-1). En in de laatste minuut kwam Sliedrecht zelfs nog op voorsprong toen Juninho van Ree een bal teruglegde op Marciano Simonis die 2-1 scoorde. Een onverwachte en op dat moment onverdiende voorsprong voor Sliedrecht.

Evenwichtige strijd
Na de pauze leek Sliedrecht alle schroom van zich af te gooien en werd het een evenwichtige strijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. Toch trok Sliedrecht het initiatief meer en meer naar zich toe en creëerde wat kansen. Uit een aanval over rechts scoorde Danny van Laarhoven een kwartier voor tijd 3-1 en was de wedstrijd beslist. Oranje Wit liet te veel ruimte op het middenveld om zelf tot een goed opgebouwde aanval te komen en Sliedrecht kon regelmatig vanuit dat middenveld gaan bouwen aan aanvallen.

Op de achterlijn
Een mooie actie van Van Laarhoven op de achterlijn, waarbij hij zijn tegenstander uitspeelde, bracht Marciano Simonis vrij voor het doel hetgeen 4-1 betekende. Een verdiende maar een wat geflatteerde uitslag, die Sliedrecht toch weer de hoop geeft om de degradatiezorgen te ontlopen. Er wacht Sliedrecht zaterdag 11 maart 2023 een zware opgave, wanneer wordt aangetreden in en tegen Scherpenzeel, de koploper van de 1e klasse D, aanvang 14.30 uur.