Arrestatieteam komt in actie bij woning aan Molshoefweer

SLIEDRECHT – Een arrestatieteam van de politie heeft donderdagmorgen 11 juli 2019 een inval gedaan in een woning aan de Molshoefweer in de Werenbuurt, in Sliedrecht-West. Daarbij een man (18) uit Sliedrecht aangehouden met een vuurwapen. De politie was met veel eenheden ter plaatse. Na aanhouding bleek het te gaan om een airsoftwapen, een nepwapen gelijkend op een balletjespistool.  

De straten in de wijk rond de Molshoefweer werden afgesloten, omdat er sprake was van een persoon met een vuurwapen. (Foto Politie Drechtsteden Buiten)

Een vrouw zag rond 10.45 uur de man met een voorwerp dat leek op een wapen op de schutting schieten in zijn tuin. Er zou al zes keer geschoten zijn, mensen hoorden harde klappen en het wapen werd steeds weer herladen. De melder had het over een zwart handvuurwapen waarmee geschoten werd. Zij alarmeerde de politie, die meteen groot inzetten. De politie besloot de Dienst Speciale Interventies (DSI) op te roepen uit Rotterdam. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Aangehouden
Het DSI-team ging vervolgens via de achterzijde van de woning naar de man toe, trapten een schutting bij de buren in en dook met vier mensen op de man. Hij werd aangehouden en afgevoerd voor verhoor. Het incident was in de buurt van een speeltuin in de Werenbuurt. 

Geen bekeuring
De jonge man is vervolgens meegenomen naar het bureau en vastgezet. Na de aanhouding bleek dat de man een nepwapen in zijn bezit had. Het bleek volgens de politie te gaan om een veerdrukwapen, een wapen dat in de categorie airsoftwapens valt. Geen vuurwapen, maar wel een wapen dat harde knallen geeft en schade kan veroorzaken. De jongen heeft op het bureau een indringend gesprek gehad met agenten. Hij krijgt het wapen niet meer terug. Hij was volgens de politie enorm geschrokken en beloofde ‘het nooit meer te doen’. De man heeft geen bekeuring gekregen.

5 gedachten over “Arrestatieteam komt in actie bij woning aan Molshoefweer”

  1. En als het loos alarm was dan hebben ze toch weer mooi geoefend. Ik meen dit serieus je weet toch nooit van te voren of het een echt wapen is. Prima gedaan van zowel de melder als van de politie.

  2. Nou Harry, vind niet dat je kan zeggen valse meldster. Zoals je leest staat er zwart handwapen. Vanaf een afstand kan je niet weten of die echt is of niet. Eerder oplettende meldster. En domme knul die dit in zn achtertuin gaat staan doen.

  3. Oh! Bij ons in de straat! Ben benieuwd wat er aan de hand was. Ze stonden met getrokken wapens

Plaats een reactie

*=Verplicht veld