Aquila Throwdown 2023 zit erop; lovende reacties en volgend jaar weer

SLIEDRECHT – Het was zaterdag 28 oktober 2023 opnieuw een uitdagende dag voor Aquila Throwdown 2023, het evenement van CrossFit Sliedrecht. Na de start vrijdag in bronbad De Lockhorst ging het groot CrossFit toernooi zaterdag verder op de locatie van CrossFit Sliedrecht aan de Sportlaan.

Bij de mannen mocht uiteindelijk na twee dagen Toby Slager van CrossFit Rhoon zich ‘fitste atleet’ van het toernooi noemen, gevolgd door 2) Daan Rolvink (CrossFit Ninja’s) en 3) David Blokland (CrossFit Vardia). Bij de vrouwen ging Rosemarie Veefkind (Vondelgym Rotterdam) er met de titel vandoor, gevolgd door 2) Manuela van den Hul (independent) en 3) Marit de Haan (Impact Sports Academy en tevens de winnares van de vorige editie). (Foto CrossFit Sliedrecht)

In de eerste workout maakten sommige atleten voor het eerst een ring muscle up, bij de weighlifting workout werden records gebroken van squat cleans van 140kg bij de mannen en 95kg bij de vrouwen en alle deelnemers kwamen met gemak het obstacle – een half pipe – op.

Tekst gaat verder onder foto.

Met 60 deelnemers, 30 vrijwilligers, een paar honderd bezoekers verspreid over de dag en in de middag zelfs een zonnetje bij de obstacle workout waren de reacties meer dan lovend. De sfeer onderling was prima. (Foto CrossFit Sliedrecht)

De organisatie bedankt alle vrijwilligers voor hun bijdrage en alle atleten voor deelname. Ze kijken uit naar volgend jaar en genieten vandaag nog even na van het zeer geslaagde event. Enkele reacties van deelnemers: “De organisatie was weer erg strak, de workouts waren uitdagend en origineel (touwklimmen in het zwembad is nog nooit ergens vertoond!) en de sfeer was top. Volgend jaar doen wij zeker weer mee!” 

Tekst gaat verder onder video.

Dit is een aftermovie, die van het toernooi is gemaakt. (Video Untied)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld