Zwemmers Door Water Fit laten stijgende lijn zien

PAPENDRECHT – Zwem- en polovereniging Door Water Fit (DWF) start goed in de Regio West Competitie. Na het eerste deel van deze competitie staat DWF op de vierde plaats met een klein puntenverschil tot de nummer drie en twee. In totaal zijn er 25 persoonlijke records (PR’s) en veertien medailles behaald. Zaterdag 28 oktober 2023 werd er gezwommen in Papendrecht.

De wedstrijdploeg zette zaterdag een mooie prestatie neer. (Foto DWF)

De meisjes zwommen de 200m vrije slag en de 100m rugcrawl. Faye van Es, Myrthe de Lange, Lynn Vermeulen en Nienke Cuijlenburg zwommen snel op de 200m vrije slag. Faye verbeterde haar tijd met twee seconden. Myrthe zwom de grootste PR en verbeterde haar tijd met ruim achttien seconden. Lynn zwom een PR van veertien seconden. Nienke behaalde drie keer een PR op deze afstand. Ze verbeterde haar tussentijden zowel op de 50m als op de 100m. Op haar 50m zwom ze een PR van één seconden, op de 100m een PR van een halve seconden en de eindtijd op de 200m verbeterde ze met zes seconden. Voor Faye en Nienke was dit nog niet genoeg. Beide zwommen ze nog twee keer een PR op de 100m rugcrawl. Faye verbeterde haar tussentijd van de 50m met een halve seconden en haar eindtijd verbeterde ze met vijf seconden. Nienke zwom een PR op de tussentijd van de 50m met zes seconden en haar eindtijd verbeterde ze met twaalf seconden.

Snelle tijden
Voor nieuweling Marcus Mallegrom was dit de eerste wedstrijd. Hij verscheen twee keer aan de start. Als eerst de 100m wisselslag en zwom een mooie tijd van 1:50.39. Zijn tweede afstand was de 50m schoolslag en zwom een snelle tijd van 52.49. Ook Kenji Bor zwom de 100m wisselslag en verbeterde zijn tijd met één seconde. Op de 50m schoolslag zwom hij een PR van een halve seconden. Milan van Renswoude had een super wedstrijd. Als eerste zwom hij de 50m schoolslag, waarbij hij een PR zwom van een halve seconde. Dit was zo snel dat hij een gouden medaille behaalde. Daarna verscheen hij voor de tweede keer bij het startblok voor de 100m wisselslag. Dit was zijn eerste keer en zwom een snelle tijd van 1:45.46 en behaalde een zilveren medaille.

Medailleregen
Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Bob Hogendoorn (2x 1e, 2e), Puck Hogendoorn (3e), Lisa Nederveen (3x 1e), Sanne Nederveen (2x 2e, 3e) en Roos van Wingerden. Er zijn PR’s gezwommen door Nick Hogendoorn (1x), Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (1x), Thijs Militie (2x), Lisa Nederveen (1x), Aram Petrosyan (1x), Chantal Voorsluijs (1x), Anne-Lotte de Vreede (2x) en Roos van Wingerden (2x).  Zaterdag 4 november 2023 wordt de Meerkamp gezwommen in Gorinchem. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld