Exploitant partycentrum steunt enquête en peilt hoe bezoekers erover denken

SLIEDRECHT – In de hal van partycentrum De Lockhorst staat een scherm. Daarop vraagt het team van het zalencentrum enkele vragen, onder meer om een enquête in te vullen. De onderzoeksvragen zijn eerder opgesteld door een groep bezorgde bewoners. Exploitant Arie van den Nieuwendijk zegt dat al enkele honderden bezoekers de vragen hebben ingevuld. 

Het scherm in de hal van partycentrum De Lockhorst. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In totaal stond de teller zaterdag 28 oktober 2023 volgens mede-initiatiefnemer van de enquête Peter de Borst op rond 1600 ingevulde formulieren.

Plan
Van den Nieuwendijk heeft met zijn team de vragenlijst neergelegd, omdat er plannen zijn voor een noord-zuidverbinding. Vooralsnog lijkt deze weg op tekeningen, tussen de Thorbeckelaan en de provinciale weg N482, dwars over het plaatselijke bronbad en partijcentrum De Lockhorst te lopen. Dat zou afbraak van het gebouw betekenen over een aantal jaren. Er wordt gezegd 2028.

Nog geen besluit
De gemeenteraad moet nog beslissen over alle plannen en een tracé (een weg naar noord). Het vele praten erover en nog niet besluiten, maken zaken onzeker. Ondertussen moet Van den Nieuwendijk en zijn team nog wel gewoon werken, mensen ontvangen en zaalruimte boeken. 

4 gedachten over “Exploitant partycentrum steunt enquête en peilt hoe bezoekers erover denken”

 1. De provincie Zuid-Holland wil niet meer dat er gebouwd gaat worden op landbouwgrond. Zou mooi zijn, kan de hele noord-zuid verbinding gewoon van tafel geveegd worden.

 2. Na de doortrekking van de spitsstrook vanaf Papendrecht tot Sliedrecht-Oost staat het verkeer stil achter de geluidswal.
  Het verkeer dat de file wilt ontwijken gaat over de Parallelweg en door het centrum, dat begint rond 15.30 uur met alle gevolgen van dien.
  Met de nieuwe situatie wordt het alleen nog erger, nog meer fijnstof erbij.
  Heel slecht plan!
  We hebben nu Chemours en de HVC vuilverbranding aan de overkant en de A15.
  Moet leefbaar blijven!

 3. De weg moet er niet komen. Tunnel was altijd gezegd. Dan kan alles gewoon blijven bestaan!
  Sluipweg door dorp wie verzint dit? Co2-toename slecht voor gezondheid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld