Amerikanen naar Nederland voor PFOA-zaak

SLIEDRECHT / REGIO – Een aantal Amerikanen van ‘Keep Your Promises DuPont’ is voornemens begin april voor 10 dagen naar Nederland te komen. Dat schrijft arts en oprichter Jeff Dugas aan Sliedrecht24. In deze periode willen ze in de regio Sliedrecht / Dordrecht zoveel mogelijk mensen ontmoeten onder wie bestuurders (o.a. raadsleden) en spreken over de PFOA-zaak (C8). 

De brief die de redactie van Sliedrecht24 van Dugas ontving. De komst van de groep Amerikanen valt precies in de periode van de informatieavond aan bewoners. (Foto Sliedrecht24)

Het platform Keep Your Promises is vorig jaar opgericht voor burgers in de Parkersburg, in de Amerikaanse staat West-Verginia. In deze plaats staat een DuPont-fabriek, waar teflon wordt geproduceerd. Zo’n 3.500 Amerikanen zijn daar een proces begonnen tegen de chemiegigant, omdat ze zeggen vanwege PFOA-uitstoot gezondheidsschade te hebben geleden. 

Vergelijkbaar
Dugas wil vertellen hoe het in de Verenigde Staten verloopt en wil de inwoners wijzen op de gevolgen van de verontreiniging voor deze regio. Volgens Dugas is de situatie in Amerika, rond de DuPont-fabriek vergelijkbaar met de situatie in Dordrecht en omgeving. In de VS raakte ook drinkwater verontreinigd met PFOA. Ze willen het proces met hun ervaring versnellen in Nederland. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld