Maliepaard te gast tijdens contactmiddag PCOB

SLIEDRECHT – Dinsdagmiddag 29 maart 2016 houdt de christelijke ouderenorganisatie PCOB een contactmiddag in de Maranathakerk aan de Lijsterweg. De middag begint om 14.00 uur. De zaal is 13.30 uur open. Ds. Sjaak Maliepaard verleend zijn medewerking aan deze middag. 

Ds. Sjaak Maliepaard is geboren in Haarlem en is getrouwd met Heleen. (Foto via Drievoudig Snoer)

Na een loopbaan als politieagent, eerst in Haarlem en later in Barneveld, werd Maliepaard in 1987 predikant. In 2000 ontdekte hij het schilderen. Maliepaard bestudeert het Woord, hij preekt erover en, zoals hij zelf zegt, af en toe maakt hij er een ‘werkje’ van.

Drive
De schilderijen bleken voor Maliepaard een middel om het evangelie te kunnen delen. En dat is nog steeds de drive van de predikant en zijn vrouw. Het echtpaar Maliepaard geeft presentaties in heel het land. Via de schilderijen leggen de twee het evangelie uit. Wat opvalt bij het werk van de predikant is dat bij veel schilderijen het Woord weer terugkomt. Maliepaard gebruikt in zijn werk veel Hebreeuwse woorden en Joodse symbolen. Iedereen is welkom deze middag.

Stichting
Het werk van Sjaak en Heleen Maliepaard is ondergebracht in de stichting: ‘Uit Uw hand’. Meer informatie over het echtpaar Maliepaard is te vinden op de website Drievoudig Snoer. Het eerder geplande bezoek van Linette Trapman dinsdagmiddag 29 maart 2016 gaat niet door.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld