Alzheimercafé in gebouw De Reling

SLIEDRECHT – Maandag 7 september 2015 wordt in gebouw De Reling een alzheimercafé gehouden. Te gast is Jolanda Lint, o.a. werkzaam als geriatrie-fysiotherapeut. Zij is aangesloten bij het Parkinsonnet Drechtsteden.

Lint vertelt over haar werk en geeft informatie over actief te bewegen. De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur – red.) en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. 

Oorzaken
Mensen, jong en oud, bewegen steeds minder. Oorzaken hiervoor zijn onder andere de beschikbaarheid van de auto, waardoor mensen minder lopen en fietsen, en de sociale media waardoor men er minder ‘op uit’ hoeft te gaan. Ook overgewicht komt steeds meer voor en ook dat leidt tot minder bewegen. De groeiende inactiviteit is alarmerend omdat lichamelijke activiteit belangrijk is voor lichaam en geest. Bewegen helpt tegen piekeren en zorgt ervoor dat je minder snel een depressie ontwikkelt. Door te bewegen verklein je de kans dat je hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten krijgt, maar ook suikerziekte type 2. En dat zorgt er weer voor dat je minder kans hebt op het krijgen van dementie. 

Voor vragen kunt u bellen met mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op maandag en woensdag of mailen naar [email protected] Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld