Alle scholen doen mee aan Koningsspelen

SLIEDRECHT – Alle basisscholen in Sliedrecht doen mee aan de Koningsspelen, die landelijk worden gehouden op vrijdag 22 april 2016. De Johannes Calvijnschool heeft de Koningsspelen gepland op donderdag 21 april 2016. Dit landelijke initiatief wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Het doel van het evenement is volgens de organisatie om kinderen te laten zien hoe belangrijk en gezellig het is om samen te ontbijten en te bewegen. Scholen die dat willen, krijgen een koningsontbijt aangeboden.

De basisscholen geven elk een eigen invulling aan de Koningsspelen, maar bewegen staat centraal. De Roald Dahl organiseert een sponsorloop en allerlei andere activiteiten. Bij de Wilgen kunnen kinderen onder meer meedoen aan een levend koningskwartet, een bootcamp en spaceturnen. De leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van deze school gaan ‘s middags op de fiets naar het zwembad. Maar dit zijn alleen de kinderen met een zwemdiploma, zo laat de school weten. De basisschoolleerlingen kunnen tijdens de Koningsspelen volop sporten en meedoen aan sportieve spelletjes en andere bezigheden. Ook zingen en dansen staat vaak op het programma. Op veel scholen mogen de kinderen deze dag verkleed in oranje of in ‘rood, wit, blauw’ naar school komen. De meeste scholen hebben voor de Koningsspelen de hulp ingeroepen van ouders en opa’s en oma’s.

Oranjefeest
De Koningsspelen worden georganiseerd door de Krajicek Foundation en Cruyff Foundation. De organisatie noemt de Koningsspelen een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. De eerste Koningsspelen waren in 2013 toen de inhuldiging was van Koning Willem Alexander. Maar gezien het grote succes van de eerste keer, is volgens de organisatie besloten met het evenement door te gaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld