Oishi Fusion

Aanleg van Tiny Forest Elzenhof staat voor voorjaar gepland

SLIEDRECHT – Er komt een Tiny Forest Elzenhof, een klein bos. In het komende voorjaar gaat de gemeente Sliedrecht daarmee aan de slag in het kader van het vergroenen van het dorp. Omwonenden zijn inmiddels via een brief van het plan op de hoogte gesteld. Ook in wijk Baanhoek-West en groengebied Prickwaert en Reinenweer worden aangepakt.

Het kleine bos komt langs de Deltalaan, pal naast het ‘boomgaardje’, waar in het voorjaar van 2020 nieuwe fruitbomen zijn geplant. Op deze afbeelding is globaal de ligging van de Tiny Forest te zien. (Foto gemeente Sliedrecht)

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, snelgroeiend inheems klein bos. “Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het bos brengt de natuur in het dorp dichtbij en geeft jong en oud de kans om de wildernis in eigen wijk te ontdekken. Kinderen en buurtbewoners leren over de natuur en ontmoeten elkaar”, schrijft de gemeente enthousiast.

Tekst gaat verder onder afbeelding.
(Afbeelding gemeente Sliedrecht)

Pleintje
De inrichting van de Tiny Forest ziet er volgens de gemeente als volgt uit. De vier grote bomen blijven staan, maar de bestaande heesters worden vervangen door nieuwe inheemse beplanting. Centraal tussen de vier grote bomen komt een pleintje dat verbonden is via een pad met trottoir langs de Deltalaan. Het pleintje en het pad wordt gemaakt van houtsnippers. Aan de rand van het pleintje komt een zitgelegenheid voor de kinderen en buurtbewoners. De uitvoer van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden.

1 gedachte over “Aanleg van Tiny Forest Elzenhof staat voor voorjaar gepland”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld