Oishi Fusion

Vertrouwenscommissie komt begin maart met aanbeveling nieuwe burgemeester

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Tijdens het openbare gedeelte van de besluitvormende raadsvergadering van dinsdag 2 maart 2021 wordt tussen 18.00 – 19.45 uur bekendgemaakt wie door de vertrouwenscommissie wordt aanbevolen als de nieuwe burgemeester van Sliedrecht. Bijna vier maanden na de presentatie van de profielschets. Het openbaar maken van de aanbevolen kandidaat voor de functie van burgemeester van Sliedrecht gebeurt na een vooral lange formele en besloten vergadering (inclusief oplegging geheimhouding) van de gemeenteraad.

Commissaris van de Koning Jaap Smit (CDA) selecteerde de sollicitanten voor de functie van burgemeester, waarmee de vertrouwenscommissie in gesprek is gegaan. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De vergadering staat vooralsnog gepland in de voorlopige raadzaal van partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1. Na 18.00 uur gaan de deuren dicht voor buitenstaanders en krijgen de leden van de raad geheime stukken uitgereikt, waaronder het raadsvoorstel, een concept-raadsbesluit en een verslag van bevindingen inclusief tweevoudige aanbeveling met bijlagen. Daarna volgt een schorsing voor een leespauze.

Toelichting
Na een half uur komt de raad in de beslotenheid weer bij elkaar en volgt een toelichting door Cees Paas (SGP-ChristenUnie), voorzitter van de vertrouwenscommissie, op het verslag van bevindingen en de tweevoudige aanbeveling. Vervolgens praat de raad over het raadsvoorstel en overige geheime stukken en volgt een schriftelijke stemming over de tweevoudige aanbeveling en de uitslag van de stemming. 

Aanbeveling 
De raadsvergadering is daarna twintig minuten geschorst. In die tijd wordt de kandidaat, die wordt aanbevolen en de kandidaat die nummer twee is geworden, geïnformeerd. Ook de behandelend ambtenaar van het Kabinet van de Commissaris van de Koning wordt op de hoogte gesteld. Na de schorsing wordt de vergadering openbaar en volgt de openbaarmaking van de naam van de eerst aanbevolen kandidaat. De installatie van de nieuwe burgemeester staat gepland voor dinsdag 13 april 2021 om 19.30 uur. Voor de functie van burgemeester van Sliedrecht solliciteerden achttien mensen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld