Aandacht in EenVandaag voor PFOA-zaak

HILVERSUM / SLIEDRECHT – Het AVROTROS-actualiteitenprogramma Eenvandaag besteedt donderdag 24 maart 2016 op internet aandacht aan de PFOA-zaak bij voorheen DuPont (nu Chemours Nederland) in Dordrecht. De chemiefabriek staat pal tegenover Sliedrecht (overzijde rivier de Merwede). Aanleiding is het onderzoeksrapport van het RIVM en de reactie van staatssecretaris Dijksma (PvdA) van Milieu. Aanvankelijk stond het item voor tv gepland, maar door het overlijden van voormalig voetballer Johan Cruijff gaat het item op tv niet door.

Opnamen donderdagmorgen voor het programma EenVandaag met fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA) en verslaggever Maaike Kempes met de cameraman op de dijk bij baanhoek. (Foto Sliedrecht24)

In het programma wordt in Sliedrecht gesproken met PvdA-fractievoorzitter Anton van Rees. Die opnamen zijn donderdagmorgen gemaakt. In Den Haag spreken de programmamakers met Rik Janssen (SP) van Milieu, lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. In de studio in Hilversum is te gast hoogleraar Milieuchemie en –toxicologie prof. dr. Jacob de Boer van de Vrije Universiteit in Amsterdam. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld