Japans restaurant Oishi Fusion

A-team Schaakvereniging Sliedrecht derde van Nederland

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Opnieuw is het A team van Schaakvereniging Sliedrecht zaterdag 30 november 2019 er in geslaagd om te laten zien dat zij bij de top van Nederland horen, door op mooie wijze een derde plaats te bemachtigen in de Meesterklasse A.

Na vier speelronden werden bij elkaar tien matchpunten gescoord. Dat was genoeg voor een podiumplaats. Hier staat het A team met v.l.n.r. Jorik Klein, Adrian Mensing, Marijn den Hartog en William Gijsen. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Vooraf was al duidelijk dat twee teams een stuk sterker waren dan het Sliedrechtse viertal. Chesscool uit Haarlem en Stukkenjagers uit Tilburg waren twee zeer sterke teams, terwijl er achter dit tweetal een stuk of zes serieuze kanshebbers op plaats drie waren. Daar hoorde Sliedrecht bij, maar de concurrentie was zwaar.

Hoogste niveau
Na drie speeldagen stond het team ook op een derde plaats, maar was nog allerminst zeker van een goede eindklassering. Deze moest op de laatste speeldag veilig worden gesteld. Het team bestaande uit Marijn den Hartog, William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing kwam dit seizoen voor het laatst op dit hoogste niveau uit bij de jeugd. De maximum leeftijd is bereikt, maar het team wilde daarom dit seizoen nog één keer vlammen.

Druk
Op de eerste drie speeldagen werd in zes ronden vier keer gewonnen en twee keer verloren (van de nummers 1 en 2 – red.), maar op de laatste speeldag ging het niet vanzelf. In de ochtendronde werd gespeeld tegen Klim Op uit Capelle aan de IJssel. Jorik Klein en Adrian Mensing wisten te winnen, maar de anderen verloren, zodat er gelijk gespeeld werd. Alle druk kwam dus op de middagronde te liggen.

Enig rekenwerk
Tegen ASV uit Arnhem werd het bloedstollend spannend. Een voorsprong was er doordat bord 4 niet kwam opdagen, zodat Adrian Mensing reglementair won, maar doordat William Gijsen snel verloor was het weer gelijk. Op de andere 2 borden leek het allemaal remise, en door enig rekenwerk bij het team zelf bleek dat met 2 remises de derde plaats binnen was, omdat ook zenuwen bij de andere wedstrijden het soms wonnen van goed spel. Uiteindelijk wisten Marijn den Hartog en Jorik Klein remise te spelen, zodat de derde plaats een feit was.

Trots
Na vorig jaar al een mooie podiumplaats, nu dus weer. Het team heeft het wederom uitstekend gedaan en de schaakvereniging is natuurlijk trots op de spelers. Op deze manier nemen deze jongens mooi afscheid op het hoogste niveau van het jeugdteamschaak.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld