Japans restaurant Oishi Fusion

Merwede/Multiplaat wint meeslepend duel tegen Albatros

ZWIJNDRECHT / SLIEDRECHT – Korfbalwedstrijden tussen Albatros en Merwede/Multiplaat zijn de laatste jaren altijd spannend geweest. De editie van zaterdag 30 november 2019 beloofde wat. Het publiek werd daarin niet teleurgesteld. Een gelijk opgaande strijd met veel doelpunten. Uiteindelijk kwam Merwede/Multiplaat dankzij een sterke tweede helft als winnaar uit de bus, 20-25.

Quinty van Geemert met de aanvallende actie. (Foto Bernadette Struijk)

Albatros opende het bal door binnen 10 seconden de bal al door de korf te mikken. Merwede/Multiplaat kwam iets minder makkelijk uit de verf maar wist wel de gelijkmaker op de borden te schieten. Via 2-2 kon Merwede/Multiplaat het eerste gaatje slaan naar 2-4. Albatros pareerde echter meteen en kwam weer langszij. Zo was het stuivertje wisselen gedurende de eerste helft. Nam een van de ploegen de voorsprong, dan pakte de ander het weer over. Ondanks dat beide ploegen allebei hard moesten werken voor de doelpunten werd er wel met scherp geschoten. Merwede/Multiplaat ging uiteindelijk rusten met een minieme voorsprong: 13-14.

Verzet gebroken
Het publiek ging er de tweede helft eens goed voor zitten. Die kon namelijk bloedstollend spannend worden. Merwede/Multiplaat maakte echter meteen de intenties van de tweede helft duidelijk. Net begonnen, had de ploeg uit Sliedrecht het gat van één naar drie vergroot. Albatros probeerde zich weer naast Merwede/Multiplaat te knokken. Maar elke keer als de ploeg op één verschil kwam, wist Merwede/Multiplaat het gat weer naar twee te brengen. Tot 17-19 was het een spannende wedstrijd. Merwede/Multiplaat wist toen het gat naar 17-21 te brengen. Het verzet van de thuisploeg was toen wel gebroken. Merwede/Multiplaat kon de laatste fase van de wedstrijd geduldig uitspelen. De scheidsrechter floot af bij 20-25.

Komende zaterdag
De wedstrijd zaterdag 7 december 2019 tegen Kinderdijk begint om 18.55 uur in sporthal De Stoep. Vooraf speelt Merwede/Multiplaat 2 tegen Kinderdijk 2 om 17.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld