Japans restaurant Oishi Fusion

Besluitvormende vergadering gemeenteraad Sliedrecht

SLIEDRECHT – Het politieke kerstreces komt eraan, maar dinsdag 10 december 2019 komt de gemeenteraad nog bij elkaar voor een besluitvormende vergadering. De aanvang is 20.00 uur in het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein 30. 

Burgerraadslid Glawish Safai Pour (PRO Sliedrecht) wordt voorlopig voor zestien weken raadslid. Tijdelijk stopt ze dus als burgerraadslid. (Foto gemeente Sliedrecht)

Op het programma staan twee installaties. Burgerraadslid Glawish Safai Pour (PRO Sliedrecht) komt tijdelijk in de gemeenteraad als raadslid en ook staat de installatie op het programma van Boudewijn Brandwijk (Slydregt.NU) als burgerraadslid.

Tijdelijke vervanging
Dinsdag 19 november 2019 heeft Het raadslid (en fractievoorzitter) Peter de Borst (PRO Sliedrecht) heeft dinsdag 19 november 2019 een verzoek om tijdelijk ontslag wegens ziekte ingediend. Safai Pour volgt De Borst tot vrijdag 13 maart 2020 op. Zij neemt daarvoor tijdelijk ontslag uit de functie van burgerraadslid. Het lidmaatschap als vervanger mag volgens de wet tot half maart 2020, voor een periode van zestien weken, door een ander worden ingevuld. Dat gaat nu gebeuren.

Onkostenvergoeding
Zowel het raadslid dat wordt vervangen als het raadslid dat vervangt, ontvangt de raadsvergoeding. Het raadslid dat vervangen wordt ontvangt de helft van de onkostenvergoeding; het tijdelijke raadslid de volledige onkostenvergoeding. Safai Pour ontvangt gedurende de vervanging geen vergoeding burgerraadslid. 

Drie debatstukken
Op de agenda staat verder een aantal hamerstukken: ontwerpakte statutenwijziging en benoeming leden raad van toezicht Stichting OPOPS, 6e wijziging Gemeenschappelijke Regeling Dienst Gezondheid & Jeugd en Integraal Veiligheidsplan 2019 – 2023. Een hamerstuk met stemverklaring krijgen: 2e Tussenrapportage 2019 en Belastingverordeningen 2020. Verder komen als debatstuk aan de orde: de Sportnota ‘Sportief in Sliedrecht 2019 t/m 2025’, Lokale nota publieke gezondheid 2020-2023 en de zienswijze begrotingswijziging eerste bestuursrapportage Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid. 

Inspreken
Personen die willen inspreken over geagendeerde onderwerpen kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 10 december 2019, 12.00 uur melden bij griffier Rumo van Aalst. Dat kan per e-mail: rpa.van.aalst@sliedrecht.nl of door te bellen met tel. 0184 – 495986. De spreektijd is maximaal vijf minuten per persoon.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld