Japans restaurant Oishi Fusion

Wethouder Vat mag van raadsmeerderheid buiten Sliedrecht blijven wonen

SLIEDRECHT – Niet alle partijen stemden er dinsdagavond 17 maart 2020 mee in dat wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) opnieuw verlenging krijgt om buiten de gemeente Sliedrecht te wonen. Vat woont in Nieuw-Lekkerland, gemeente Molenlanden. 

Wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) mag van een raadsmeerderheid in Nieuw-Lekkerland blijven wonen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

PRO Sliedrecht vond dat iemand die regelmatig op sociale media #mooisliedrecht schrijft, zou hier dan maar moeten gaan wonen. “De fractie van PRO Sliedrecht kan niet instemmen met het voorstel. Zeker niet omdat de heer Vat ook nog eens loco-burgemeester van de gemeente Sliedrecht is. De heer Vat twittert regelmatig hoe mooi Sliedrecht is, het bedrijfsleven, de inwoners en andere dingen. Waarom zou je dan niet in zo’n gemeente willen wonen?”, stelde fractievoorzitter Mark Verheul.

Tegenstemmen
Slydregt.NU was ook van mening dat Vat in het dorp hoorde te wonen. Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU): “De heer Vat is
nog steeds woonachtig in de buurgemeente Molenlanden en dat vinden wij jammer. Slydregt.NU heeft vorig jaar al aangegeven dat wij elk jaar zullen tegenstemmen tegen de verlening van de ontheffing dat wethouder Vat buiten Sliedrecht mag blijven wonen. Daarom stemmen wij principieel tegen dit raadsvoorstel.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld