SLIEDRECHT – Het Verkeers- en Mobiliteitsplan Sliedrecht 2035 ligt op tafel. Het College van B & W stelt voor dat de gemeenteraad hier dinsdag 17 september 2024 oordeelsvormend over praat en een week later, dinsdag 24 september 2024, het plan afhamert. Ook dit plan is gericht op de groei van Sliedrecht. Het nieuwe plan is volgens het college noodzakelijk om de doorstroming in het dorp te behouden.
Het moet volgens het college bijdragen aan ‘een duurzame ontwikkeling van het verkeer en vervoer in Sliedrecht ten aanzien van leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid.’ (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
“Richting de toekomst heeft Sliedrecht de ambitie om net als de andere Drechtsteden te groeien in het aantal woningen en banen. Sliedrecht wenst daarbij het dorpse karakter te behouden. Om alle mobiliteitsopgaven in de gemeente te adresseren, is een integraal plan nodig dat niet alleen een stip op de horizon zet, maar daarnaast ook concreet maakt welke maatregelen op netwerkniveau nodig zijn. Zoals onder meer voor de hoofdwegen- en fietspadenstructuur om Sliedrecht ook in de toekomst bereik- en leefbaar te houden. In het Verkeers- en Mobiliteitsplan Sliedrecht 2035 is een uitvoeringsprogramma opgenomen bestaande uit maatregelen op korte- en lange termijn”, schrijft het college aan de gemeenteraad.
Deel klaar
Het uitvoeringsprogramma van het in 2017 vastgestelde Verkeers- en Mobiliteitsplan 2017-2040 is voor een aanzienlijk deel gerealiseerd. College: “De ontwikkelingen van Sliedrecht-Noord en de Binnenstedelijke Herstructurering waren in het plan uit 2017 nog niet voorzien. Deze nieuwe ontwikkelingen geven een nieuwe toekomstige situatie waarvoor een actueel verkeers- en mobiliteitsplan nodig is. Met de blik op het gewijzigde toekomstperspectief, is het nieuwe plan opgesteld.” In het Verkeers- en Mobiliteitsplan Sliedrecht 2035 (kortweg VMP) is een uitvoeringsprogramma opgenomen bestaande uit maatregelen op korte- en lange termijn die bijdragen aan een duurzaam, bereikbaar, veilig en leefbaar Sliedrecht. In vier stappen is er toegewerkt naar het VMP. “Via een online enquête is de bestaande situatie in beeld gebracht en besproken met de klankborgroep om deze verder te analyseren en aan te scherpen. Over de ambities en doelen die hieruit volgden, is bij de tweede stap verder doorgesproken met verschillende partijen, zoals ondernemers, Fietsersbond en openbaarvervoerder, om te komen tot een vertaling naar wensbeelden”, legt het college uit.
Wensen
Bij de derde stap zijn de wensbeelden per mobiliteitsthema uitgewerkt in zogenoemde netwerkkaarten voor voetganger, fiets, Openbaar Vervoer en (vracht-)auto. College: “Daarnaast is ingegaan op parkeren, verkeersveiligheid (gedrag) en duurzaamheid. Als laatste stap in het proces heeft bureau Goudappel inzichtelijk gemaakt wat ervoor nodig is om de wensbeelden ten opzichte van de huidige situatie via maatregelen te verwezenlijken en daarmee de ambities en doelen te kunnen halen.”
Afgelopen week een Fixi gestuurd met een klacht over het veel te hard rijden op de Rembrandtlaan en de geluidsoverlast van auto’s en motoren. Kreeg bericht terug met de mededeling dat het te hard rijden wel meeviel. 85% hield zich keurig aan de regels. Het wordt meegenomen in het verkeersplan. Fixi is afgehandeld. Heb nog een reactie gestuurd dat het mij om die 15% gaat. Als je ziet hoe druk het tijdens de spits is, vind ik dit een fors aantal. Een bord met “ U rijdt te hard” haalt echt niets uit en een flitspaal mag niet door de gemeente worden geplaatst. We zullen er mee moeten leren leven.
Hopelijk wordt het in de wijken dan ook veiliger.
Er wordt overal te hard gereden.
Aanpassingen zijn wenselijk
Gezien het kostenplaatje, 850.000 euro zal er wel een extern bureau worden ingeschakeld om zogenaamd goede plannen te maken.
Maar kan men dat ook? ja, zo achter het bureau is veel te verzinnen, maar het lijkt me toch dat Sliedrecht zelf, dus gemeenteraad, inwoners, noem maar op, een beter zicht hebben en plannen kunnen bedenken dan zogenaamde deskundigen.
Sliedrechters kennen Sliedrecht, zo’n bureau totaal niet, dat is achterliggende jaren al zo vaak gebleken.
Tja, en dan het kostenplaatje…
Blijf inhoudelijk bij het artikel, Gijs. Fijne avond.
Het is en was me het weekje wel.
Voorschot 160.000 Euries plan Noord
Voorschot Verkeers Mobiliteitsplan 850.000 Euries
Het is dus een aanvraag en of een Voorschot op en over plannen.
Er is dus niets definitief het zijn en Blijven plannen.
Waar is en zijn de Bestuurders Beleidsmedewerkers van alle 7 geregristeerde Politieke Partijen mee bezig in
2024 ? .
Wat doet U de ongeveer 26.000 inwoners Gemeente Sliedrecht aan ? Als geregristeerde politieke partijen ?
Samen wel eens nagedacht op en over het draagvlak van de 20.300 stem en kies gerechtenden inwoners wel neent.
Voorbeeld draagvlakplan 160.000 Euries plan Noord van de 20.300 stem en kiesgerechtende inwoners Sliedrecht
Uitslag verkiezingen 2022
Zwm 45 % van het totale Draagvlak blijft over 55 % van de geregristeerde politieke partijen.
1 prosliedrecht 13 % 2 cu 12 % 3 cda 7 % 4 sgp 6 % 5 pvda 5 % 6 Slijdregt nu 5 % 7 vvd 5 % 8 d66 2 %
Totaal politieke Draagvlak is dus 55 %
Plan noord160.000 euries tegen proslidrecht 13 % en Slijdregt nu 5 % is 18 % Draagvlak is dus 37 % van de totale Sliedrechtse inwoners.
Wat een Draagvlak tel uit je winst Sliedrechtse geregristeerde politieke partijen.
Zo maar een overpeinzing in het was me het weekje wel
Gijs alias de Sliedrechtse Biesbosch Bever
Vrijwillige? Je bedoelt vrijliggende?
Mooie foto van de recentelijk aangelegde rijbaan en fietsstrook van de Deltalaan. Ideaal om te fietsen op de brede fietsstroken.
Nu willen ze weer vrijwilligende fietspaden maken. Dat gaat het nodige weer kosten. Bizar voor woorden en de burger betaald. Uit analyse blijkt dat er heel weinig of geen ongevallen gebeuren.
Waarom dan weer veranderen????
Gemeenteraad : dit is toch weer een heel bijzonder voorstel en een gekke planning.
Moet niet eerst eens de besluitvorming over de financiële gevolgen van Sliedrecht Noord en het monsterproject van het viaduct over de rijksweg en de sloop van het zwembad enz. enz. worden afgerond ? Of is het de bedoeling van het college om zoveel voorbereidingskosten te gaan maken, dat de raad later moet zeggen : we moeten nu koste wat kost doorgaan, want anders hebben we miljoenen Euro’s aan voorbereidingskosten in de Merwede gegooid.
Zwem niet in die fuik !