SLIEDRECHT – GGD Zuid-Holland Zuid (GGD ZHZ) heeft woensdagmiddag 1 december 2022 problemen met het opstarten van de priklocatie achter de locatie Albert Schweitzer ziekenhuis op bedrijventerrein Stationspark. Volgens de GGD ZHZ zijn er problemen met de stroom, waardoor de priklocatie later opengaat. Rond 16.00 uur was het probleem verholpen.
De locatie achter het ziekenhuis, waar momenteel de prikbus staat. (Foto GGD ZHZ)
Van woensdag 1 t/m zaterdag 4 december 2021 is de GGD Zuid-Holland Zuid met een mobiele prikpost voor coronavaccinatie in Sliedrecht. Inwoners uit Sliedrecht kunnen zich daar laten vaccineren. Ook is de GGD aanwezig om vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Op de mobiele priklocaties worden de landelijke richtlijnen opgevolgd. Je kan terecht tussen 12.00 – 18.00 uur op de volgende locaties:
- Prikbus 1: Bonkelaarplein
- Prikbus 2: Stationspark (parkeerplaats bij Albert Schweitzer ziekenhuis)
Dat de bus er ‘maar’ tot 18.00 uur staat, betekent dat mensen die werken en wat later thuis zijn er niet terecht meer terecht kunnen. Uitgezonderd op zaterdag (als je dan niet werkt).
Aggregaat
Bewoners van het Bonkelaarplein klaagden woensdagmiddag dat de prikbus pal voor de deur staat van appartementencomplex De Speler. Een bijbehorend aggregaat blaast volgens bewoners uitlaatgas in de toegang tot het complex. De GGD gaat kijken of het anders kan.
Op de bakfiets naar de prikbus, die vanmiddag in de @Sliedrechtgem is gestart. Een enthousiast en deskundig team aan medewerkers zorgt voor een gastvrije en vertrouwde begeleiding en vaccinatie van onze inwoners. Voor vragen en zorgen zijn er ook ervaren artsen aanwezig. Welkom! pic.twitter.com/8uC62Gp5eH
— Jan de Vries (@jandevries) December 1, 2021
Voor de duidelijkheid: het was niet onze burgemeester maar die van Doesburg.
Zojuist gelezen in AD toen de burgemeester bekend had gemaakt dat zonder afspraak alle prikken gegeven worden: GGD: het mag niet. ,,Dit was niet de bedoeling. Voor de boosterprik hebben we aparte procedures en aparte formulieren”, zegt een woordvoerder.
Nogmaals: ga er maar aanstaan als GGD, deze enorme klus, maar dit slaat nergens op. Naar Waalwijk voor een prikkie terwijl voor de deur een prikbus staat.
Ze zijn bij de GGD overgeorganiseerd, zitten totaal vast in protocollen en, het ergste, men houdt zich eraan. Aparte procedures en formulieren in dit computertijdperk. En dat na twee jaar ervaring.
Aanrader: evalueer vanavond nog, kijk naar je antwoorden op vragen van mensen, verbaas je daarover en ga net zo soepel aan de slag als in vele andere landen.
Het probleem is dat heel het land schreeuwt om de boosterprik en wij blij dan kunnen we als 80 jarigen beide in Sliedrecht zelf terecht. maar wat schetst onze verbazing, nee hoor dit is daar niet voor, jullie moeten naar Dordrecht of Gorinchem.
Dit getracht te reserveren en na een kwartier aan de telefoon was het resultaat dat beide plaatsende rest van het jaar hartstikke vol geboekt zijn. Maar jullie kunnen wel
terecht in Rotterdam, Breda of Waalwijk. Het laatste hebben we maar voor gekozen op een zondag dat is wat rustiger met het verkeer.
Dus Rob heeft het goed verwoord, het is een schande om de ouderen zo ver weg te sturen voor de BOOSTERPRIK!!!! Schande!!!!!
Nog even op terugkomend: was er zojuist maar een booster mag nog steeds niet. De burgemeester heeft gelijk dat het een enthousiast team is maar zo te zien is de aanloop erg mager. En dat is zonde. De reden waarom geen booster is niet bekend maar waarschijnlijk omdat er dan een hele rij oudere mensen in de rij staan in de kou.
Misschien kan de burgemeester zijn invloed gebruiken om toch maar een booster te geven aan mensen die langer dan 6 maanden geleden de tweede prik gehad hebben en ouder zijn dan 70 jaar.
Dat kan bijvoorbeeld per straat, of bij de Tuinfluiter per etage, een bus neer te zetten naar de priklokatie. Wie aan de voorwaarden voldoet in die straat kan instappen. Beetje afstemmen en klaar, steeds 1 busje.
Zou mooi zijn als alles boven de 70 in Sliedrecht de booster heeft gehad. Dat scheelt veel gedoe om naar andere plaatsen te moeten.
Geachte heer den Dunnen, ik ben het helemaal met U eens dat een organisatie zoals de GGD nu wel het klappen van zweep zou kennen. Maar de aarzelende aansturing van ons licht de heer Hugo en zijn adviseurs zorgt ervoor dat ambtenaren hun eigen initiatief zijn kwijtgeraakt. Het is precies zoals U stelt ze zitten hier in Sliedrecht vele uren met hun duimen te draaien, dus een paar booster prikken zal geen verstoring geven van de enkele die een echte prik komt halen. Daarnaast zal de kans voor mensen die afhankelijk zijn van vervoer hier ter plaatse en uitkomst zijn. Waarom deze personen naar Dordrecht of Gorinchem sturen na een officiële uitnodigingsbrief. Ze zijn toch aangesloten op het zalig verklaarde systeem, dus het moet of mag geen punt van bezwaar zijn. Helaas draaien ambtelijke molens zwaar of soms niet.
Ik begrijp best dat de GGD soms de weg kwijt is. Ga er maar aan staan. Maar dan is er na 2 jaar een prikbus, met Jansen en Pfizer, en dan geldt dat alleen voor ongevaccineerden?
Dat betekent dan de mensen voor een booster eerst een brief ontvangen, daarna bellen (kost vaak uren), daarna met 90 jarigen naar Gorinchem of Dordrecht, daar drie kwartier in de rij (zeker als de computer beetje moeilijk doet) en daarna naar huis. Heb je niemand dan eerst nog even de Hopper.
Die mensen in de prikbus kunnen alles vastleggen, ze zitten in het systeem, ze willen graag boosters zetten, het wordt ook veel gevraagd maar…….het mag niet.
Dat zijn geen kinderziektes meer, hier is gewoon niet over nagedacht. Nu zitten ze te wachten op mensen die zich (gelukkig) willen laten vaccineren. Prima doel maar er is tijd over begreep ik. Gebruik die dan.
Wat is het probleem met de stroom, hebben ze geen prik?
Zojuist op Bonkelaarplein vastgesteld dat een booster niet mag. De GGD s wegen zijn ondoorgrondelijk.
Goed plan zeg. Kunnen mensen daar ook een booster halen? Gewoon om even snelheid te maken?