Japans restaurant Oishi Fusion

40e schaaktoernooi om Jeugdkampioenschap van de Alblasserwaard

SLIEDRECHT – Zaterdag 15 februari 2020 vindt voor de 40e keer het populaire schaaktoernooi om het jeugdkampioenschap van De Alblasserwaard plaats. Schaakvereniging Sliedrecht neemt voor de 33e keer de organisatie voor haar rekening. Ook dit jaar is het Alblasserwaardtoernooi onderdeel van de RSB Grand-Prix cyclus. Het Jeugdtoernooi vindt plaats in activiteitencentrum “De Havik”, Thorbeckelaan 110 en begint om 13.20 uur. De deelnemers moeten om 13.00 uur aanwezig zijn.

In het kader van het 85-jarig bestaan van Schaakvereniging Sliedrecht speelt de Nederlands dameskampioen Anne Haast een simultaan tegen de sterkste jeugd uit de regio. Dat is zaterdag tussen 10.00 – 12.30 uur. 

Er worden zo’n 120 deelnemers verwacht. Er wordt naast De Havik ook gebruik gemaakt van de kanitine van SKC Merwede / Multiplaat. Bij aanvang van het toernooi doet Wim de Groot, als afgevaardigde van hoofdsponsor De Groot en Schagen, de eerste zet aan een bord van de hoofdgroep.

Programma
De jeugd wordt op sterkte ingedeeld in groepen van vier spelers (30min. + 5 sec. per zet), 6 spelers (15 min. + 5 sec. per zet) of 8 spelers (10 min. + 5 sec. per zet), waarbij de eerste drie van elke groep een beker winnen (behalve in de vierkampen waar er geldprijzen zijn voor de eerste 2). Er worden maximaal zeven ronden gespeeld. Er is een prijs voor alle jeugdspelers. De prijsuitreiking is rond 17.15 uur.

Aanmelden
Dankzij sponsors is het inschrijfgeld voor spelers van het jeugdtoernooi laag, namelijk € 5,– p.p. Tijdens het toernooi worden de spelers door de organisatie voorzien van een drankje en een versnapering. Inschrijven kan hier online tot uiterlijk vrijdagavond 14 februari 2020. Vermeld naam, geboortedatum, rating/stap, club/school en indien beschikbaar bondsnummer. Er wordt een lijst aan aanmeldingen bijgehouden. Deze staat hier online

Plaats een reactie

*=Verplicht veld