Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

100 jaar Soli Deo Gloria komt met expositie in bibliotheek AanZet

SLIEDRECHT – In de Sliedrechtse bibliotheek Aanzet aan Scheldelaan 1 is vanaf vrijdag 20 september 2019 een tentoonstelling ten zien van de historie van de christelijke oratoriumvereniging Soli Deo Gloria. Dat gebeurt ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Dit is de oudste, gevonden groepsfoto van de christelijke oratoriumvereniging Soli Deo Gloria. (Foto christelijke oratoriumvereniging Soli Deo Gloria)

Topstuk van de tentoonstelling is het fraaie vaandel van 1923 dat vroeger werd gebruikt tijdens concerten en concoursen mét de bijbehorende lauwerkransen. Het hangt tegenwoordig gedeeltelijk in de gang van het Sliedrechts Museum.

Andere stukken
Daarnaast zijn veel oude foto’s te zien, de koninklijke goedkeuring van Koningin Wilhelmina, verslagen van de eerste ledenvergaderingen met prachtige handschriften, oude programmaboekjes en uitslagen van concoursen. Ook is er een aantal interviews te lezen met de oudste leden van de vereniging, die sinds de Tweede Wereldoorlog lid zijn. 

Concert en nu
Het hoogtepunt is zaterdag 12 oktober 2019. De uitvoering van Die Schöpfung van Joseph Haydn in de Grote Kerk.
De bibliotheek zelf verzorgt in de aanloop naar het concert een kleine verzameling van boeken over het scheppingsverhaal. Je kunt op je gemak in een luie stoel Die Schöpfung met koptelefoon luisteren en de tekst daarvan volgen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld