Zorgorganisaties Present en Waardeburgh verkennen gezamenlijke toekomst

SLIEDRECHT – Ouderenzorgorganisaties Present en Waardeburgh starten een verkenning of beide organisaties samen de toekomst tegemoet kunnen gaan. Ze zien dat de vergrijzing in het werkgebied grote opgaven met zich mee brengt. Onderzocht wordt op welke wijze een hechtere samenwerking de organisaties beter in staat stelt de uitdagingen van de toekomst in de ouderenzorg aan te kunnen. “Er zal een verkenning plaatsvinden om te toetsen of het samengaan van beide organisaties daadwerkelijk meerwaarde oplevert voor ouderenzorg in onze regio”, berichten de organisaties.

Onder meer zorgcentrum Parkzicht aan de Lijsterweg valt onder Stichting Waardeburgh. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Deze verkenning gaat over visie op de toekomst van zorg, verder versterken van de kwaliteit van zorg, efficiënte bedrijfsvoering, vergroten van samenwerkingsmogelijkheden in de regio en het ontwikkelen van noodzakelijke vernieuwingen. Beide organisaties hebben een protestants-christelijke signatuur en zijn met hun locaties en thuiszorg diep geworteld in de lokale gemeenschap. De verkenning van al deze aspecten zal tot in het voorjaar van 2022 duren. Daarna zal de vorm van de samenwerking worden bepaald.

Ouderen
Waardeburgh is een organisatie die, geïnspireerd door het evangelie van Jezus Christus, zorg en ondersteuning biedt aan ouder-wordende-mensen die een beroep op ons doen. Waardeburgh staat bekend als een organisatie die oudere mensen ondersteunt in een zo actief en zelfstandig mogelijk leven. Waardeburgh garandeert een kwalitatief hoogwaardige en goed afgestemde zorg. Thuis of in een passende woonomgeving verleent Waardeburgh haar diensten.

Thuiszorgdiensten
Present is er voor het welbevinden van ouderen. Zij willen dat elk mens zijn of haar leven zoveel als mogelijk blijft leiden, zoals hij of zij dat gewend is. Present is verankerd in regio de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, maken daarmee deel uit van de gemeenschap en delen de identiteit. Present beschikt over vijf moderne locaties in Ameide, Bleskensgraaf, Groot-Ammers en Leerdam. Zij bieden verzorging en verpleging en daarnaast leveren wij een uitgebreid pakket aan thuiszorgdiensten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld