Zonnepanelen op dak De Havik dankzij hulp van Oranjefonds

SLIEDRECHT – Er komen zeker 25 zonnepanelen op het dak van De Havik aan de Thorbeckelaan. De verduurzaming is mogelijk dankzij het programma WarmteBoost van het Oranjefonds. Dat bericht vrijdag 10 november 2023 stichting Gebouw De Havik. 

Gebouw De Havik kan zodoende steeds meer een ontmoetingsplaats worden voor verenigingen, zowel overdag als ’s avonds. Met deze financiële impuls kan de stichting het pand verduurzamen en zich ontwikkelen tot een duurzame inspiratieplek voor het dorp. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Stichting Gebouw De Havik beheert het activiteitencentrum De Havik, dat onderdak biedt aan onder andere activiteitenvereniging De Havik en Schaakvereniging Sliedrecht. Ook andere verenigingen maken grif gebruik van het gebouw, dat naast de korfbalvelden staat. Gemiddeld maken iedere week meer dan 250 mensen gebruik van het gebouw.

Duurzaamheidsmaatregelen
De afgelopen jaren heeft het bestuur van stichting Gebouw De Havik al de nodige verduurzaammaatregelen doorgevoerd, maar door de nu ontvangen bijdrage wordt het dak van het gebouw eerdaags vol gezet met zonnepanelen. Op deze manier zegt stichting Gebouw De Havik ook bij te dragen aan het steeds meer verduurzamen van Sliedrecht. In de komende maanden staat ook de installatie van een warmtepomp nog op het programma. Dit om het gasgebruik drastisch te verminderen.

Initiatief
Het Programma WarmteBoost is een gezamenlijk initiatief van het Nationale Postcode Loterij Buurtfonds, Katalys, LSA Bewoners, Oranjefonds en de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. Door het programma kunnen ontmoetingsplaatsen hun energiekosten verlagen en een duurzaam toekomstperspectief krijgen. Het programma wordt mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld