Zonnenberg onderscheiden voor 40 jaar organist Hervormde Gemeente Sliedrecht 

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Grote Kerk aan de Kerkbuurt kreeg musicus Martin Zonnenberg zondagochtend 18 oktober 2020 een onderscheiding ter gelegenheid van het feit dat hij 40 jaar als organist aan de Hervormde Gemeente Sliedrecht is verbonden. Hij ontving daarvoor op voordracht van het College van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente te Sliedrecht via het hoofdbestuur van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) het Draaginsigne in Goud met oorkonde.

Vol trots laat Martin Zonnenberg de gouden onderscheiding met bijbehorende oorkonde zien. Hij vertelde dat hij dankbaar is dat hem de kracht en gezondheid is gegeven dat hij dit mooie jubileum mocht bereiken. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Na de dienst geleid door predikant Gert Mink werd Zonnenberg namens het College van Kerkrentmeesters toegesproken door Kees van der Sluijs. “Veertig jaar lang zet je je nu al vrijwel belangeloos in om met je niet geringe muzikale gaven de zang van de gemeente te begeleiden. Je tussenspel en improvisaties sluiten altijd weer goed aan op de inhoud van de prediking. Ook toen je muzikale gaven bekend werden tot ver buiten de Alblasserwaard – de tv-uitzendingen van ‘Nederland Zingt’ van de Evangelische Omroep droegen daar niet in het minst toe bij – liet je je als bijzonder getalenteerde persoonlijkheid niet op je gaven voorstaan, maar bleef je je louter dienstbaar opstellen ten behoeve van onze gemeente, diende je deze trouw en bleef je deze trouw”, sprak Van der Sluijs. 

1 gedachte over “Zonnenberg onderscheiden voor 40 jaar organist Hervormde Gemeente Sliedrecht ”

  1. Hallo Martin,
    Hartelijk gefeliciteerd met deze onderscheiding. Helemaal verdiend! Ik hoop dat het je gegeven wordt de gemeente nog lang te mogen dienen met de geschonken gaven.
    Gr. Jan

Plaats een reactie

*=Verplicht veld