Zonder problemen langs Roda Boys

SLIEDRECHT – Na de midweekse oefenwedstrijd tegen A.S.W.H. die met een 1-1 gelijkspel werd afgesloten, werkte v.v. Sliedrecht zaterdag 26 september 2015 in eigen huis de derde competitie-wedstrijd af tegen Roda Boys/Bommelerwaard. Zonder al te veel moeite werd een verdiende 3-0 zege behaald.

Sliedrecht staat inmiddels na drie winstpartijen stevig op de tweede plaats, maar heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld en heeft dus zicht op de leiderspositie. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

In de beginfase zag het er niet naar uit dat het een gemakkelijke zege zou worden. Roda Boys, dat slechts 2 punten uit 3 wedstrijden verzamelde, hield veel mensen achter de bal en opereerde met 2 spitsen.

Te tam en te loom
Dit leverde Sliedrecht niet het gewenste overwicht op het middenveld op. Links in de verdediging werd de geblesseerde Joey Rijsdijk vervangen door Reinier den Hoed en werd middenvelder Gavier Breidel centraal in de verdediging geposteerd. “Voor mij geen probleem, ik heb daar bij Nieuw-Lekkerland ook vaak gespeeld, alleen stond ik nu aan de linkerkant”, aldus de routinier. “In de eerste helft ging het allemaal te tam en te loom bij ons, maar in de 2e helft speelden we beter met meer druk op de tegenstander”.

Voorsprong
De eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd en ontstonden er voor beide doelen wat kansjes, waarbij de keepers zich enkele keren konden onderscheiden. Vrij onverwacht werd in de laatste minuut toch nog een voorsprong genomen door Sliedrecht. Vanaf de linkerkant sneed Jordy de Jong naar binnen en zijn schot werd niet voldoende geblokt, zodat de bal over doelman Kwetters in het net verdween (1-0).

Verzet gebroken
Kort na de pauze liet Sliedrecht direct zien dat het uit een ander vaatje wilde tappen. Na een breedtepass van Dennis Verhoef trof de inzet van Stefan van Dam de lat. Luttele momenten later schoten van Michael Potkamp en Den Hoed, waarbij doelman Kwetters zich opnieuw van zijn goede kant liet zien. Trainer coach Kees van Loon had in de rust de duidelijke opdracht gegeven om feller en verder van het doel af te spelen. Deze opdracht kreeg gestalte, toen na ruim een uur spelen bij een snelle uitbraak Luciano van Harlingen over de linkervleugel uitbrak en keurig Potkamp bediende die 2-0 binnenschoot. Het verzet van Roda Boys was gebroken.

Genadeklap
Nadat op driekwart wedstrijd Stefan van Dam werd vervangen door Roy Leeuwesteijn zorgde in de 70e minuut opnieuw Michael Potkamp voor een doelpunt, en wat voor één. Op ca. 35 meter van het doel kwam hij geheel vrijstaand in balbezit en zag keeper Kwetters iets voor zijn doel staan. Met een magnifieke trap lepelde hij de verdiende 3-0 in de bovenhoek. “Het ging lekker in de tweede helft en nu mag ik er twee scoren”, aldus de bescheiden middenvelder, die evenals zijn collega middenvelders in de tweede helft veel beter uit de voeten konden, omdat er verder van het eigen doel werd gespeeld. Met nog een kwartier te spelen kreeg Roda Boys de genadeklap te verwerken. Na een fikse overtreding op Roy Leeuwesteijn werd Jean-Philip Becht met een rode kaart van het veld gestuurd.

Gelijk niveau
Shurnell Francois werd nog ingebracht voor Dennis Verhoef en Allard Dobbe kwam nog voor Tim van Stek. “Met deze selectie kan ik zonder problemen wisselen”, zegt trainer Van Loon. “Vaak wordt een elftal niet sterker wanneer je wisselt, maar ik heb de luxe dat de spelers bijna allemaal van gelijk niveau zijn, dus ook deze spelers krijgen hun speeltijd. Gelukkig hebben we vandaag de wedstrijd na een ruime voorsprong niet bijna uit handen gegeven zoals de vorige twee competitiewedstrijden toen we met 2 doelpunten voorsprong het onszelf nog moeilijk maakten”, aldus een tevreden trainer. Sliedrecht staat inmiddels na drie winstpartijen stevig op de tweede plaats, maar heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld en heeft dus zicht op de leiderspositie.

Zaterdag 3 oktober 2015 speelt Sliedrecht een uitwedstrijd in Eethen tegen de nieuwkomer in de 1e klasse G.D.C. Aanvang14.30 uur.