Japans restaurant Oishi Fusion

Drukte bij ‘Kom Erbij Festival’ op BW-plein

SLIEDRECHT – Gezellig en aangenaam druk in het centrum. Zo zou je het ‘Kom Erbij Festival’ zaterdag 26 september 2015 kunnen omschrijven. Of het alle bezoekers is doorgedrongen dat het om de landelijke Week tegen Eenzaamheid ging, valt weliswaar te betwijfelen.

Het braderiekarakter was groot. Verenigingen en organisaties presenteerden zich tussen 11.00-15.00 uur aan het publiek op een deel van het Burgemeester Winklerplein. (Foto Fenna Kwakernaak / Sliedrecht24)

De werkgroep Erbij is een samenwerkingsverband tussen ASVZ, Stichting Waardeburgh, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Rivas Zorggroep, United by Music, Yulius en De Zonnebloem. Het Kom erbij Festival wordt mede gefinancierd door Albert Heijn, Gemeente Sliedrecht, Kringloopwinkel en Rabobank Merwestroom.

Activiteiten
Op het Winklerplein stond een tent, waar mensen elkaar konden ontmoeten, onder het genot van een hapje en drankje. Er waren optredens van een folkloristische dansgroep en United by Music. Daarna konden bezoekers met elkaar lunchen aan de Langste Eettafel. De lunch was een gift van de Stichting Kringloopwinkel Sliedrecht. Er was ook een informatiemarkt, waar het verenigingsleven en vrijwilligersorganisaties zich presenteerden. Verspreid over de dag waren er sportclinics en er werden kookdemonstraties gegeven; ‘koken met een klein budget’ en ‘koken voor 1 persoon’.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld