Ziekenhuis met ICT en EPD naar Dataplace

DORDRECHT / ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT – Het Albert Schweitzer ziekenhuis, dat vestigingen heeft in Dordrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk en Sliedrecht, gaat haar ICT omgeving en Elektronisch Patiëntendossier (EPD) onderbrengen in het moderne regionale datacenter Dataplace te Alblasserdam. Het ziekenhuis heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Dataplace. Het datacenter vormt daardoor de basis van de regionale ICT en EPD infrastructuur voor de ziekenhuizen van het Albert Schweitzer.

Sliedrechter Gerben van der Veen (Dataplace, links) en Anton Theunisse (Albert Schweitzer ziekenhuis) tekenen de gezamenlijke overeenkomst. (Foto Dataplace)

Dataplace is trots op en verheugd over de samenwerking met het Albert Schweitzer Ziekenhuis dat zich tot de beste ziekenhuizen van Nederland mag scharen. ”Een datacenter infrastructuur als basisvoorziening voor de ICT omgeving en het EPD van het ziekenhuis is de beste keuze die gemaakt kan worden om een betrouwbare dienst te bieden aan de gebruikers van de systemen. Dataplace levert het Albert Schweitzer een private omgeving in ons groeiende datacenter en we willen het Albert Schweitzer Ziekenhuis de komende jaren graag ondersteunen met de ambitieuze plannen die er liggen” aldus Sliedrechter Gerben van der Veen, algemeen directeur van dataplace.

Keuze
Anton Theunisse, Manager I&A van het Albert Schweitzer ziekenhuis, vertelt over de keuze voor het Dataplace datacenter: “Voor het huisvesten van onze toekomstige ICT infrastructuur zijn we op zoek gegaan naar een extern Datacenter. Dataplace biedt hoogwaardige (nood)stroom, brandbeveiliging en koeling systemen die zorgdragen voor de continuïteit van onze dienstverlening. We zullen het nieuwe EPD hier gaan opbouwen en de komende jaren de overige ICT infrastructuur hierheen verhuizen.”

Datacenter
Dataplace bestaat sinds 2010 en is een modern regionaal TIER III datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter is carrier-neutraal en wordt ontsloten door een diversiteit aan carriers. Naast de ISO9001:2008, ISO14001:2004 en ISO27001:2013 certificering beschikt het datacenter tevens over een NCP BORG4 certificering. Het onderscheidend vermogen van Dataplace uit zich in  kennis en ervaring in datacentermanagement en de persoonlijke aandacht voor klanten. Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen, zorginstellingen en beursgenoteerde bedrijven tevreden gebruik van de dienstverlening van Dataplace. Klanten van Dataplace waarderen de dienstverlening met een 8,5 als algemeen rapportcijfer.

Ziekenhuis
Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis met ruim 1.000 erkende bedden en een breed scala aan hoogwaardige klinische en poliklinische zorg. De visie ‘Zorg met hoofd, hart en ziel’ wordt mogelijk gemaakt door 250 medische specialisten, 4.000 medewerkers en 700 vrijwilligers. U vindt het ASz in Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Ridderkerk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld