Ziekenhuis houdt proef met ‘nazorgpoli’ voor borstkankerpatiënten

DORDRECHT / SLIEDRECHT – De Breast Clinic van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) opent op proef een wekelijkse ‘nazorgpoli borstkankerzorg’. Dat bericht ASz woensdagmiddag 13 november 2019.

Het doel is om patiënten na de behandeling toch laagdrempelig persoonlijk informatie, hulp en aandacht te kunnen blijven geven. (Foto Albert Schweitzer ziekenhuis)

De poli is voor het eerst open maandag 2 december 2019 en de proef duurt in elk geval tot en met mei 2020, steeds op maandag.

Inloopspreekuur
Er zijn drie onderdelen. Het eerste is een inloopspreekuur van 13.0014.00 uur, zonder afspraak toegankelijk. Dit is bedoeld voor patiënten die tijdens of na het behandeltraject wegens borstkanker met vragen/problemen zitten, die eerder niet of onvoldoende aan bod zijn geweest.

Nazorgspreekuur
Vervolgens is er van 14.00 – 16.00 uur zowel een nazorgspreekuur als een leefstijlpoli. In het nazorgspreekuur worden de persoonlijke uitkomsten van de zorg besproken en kan een individueel nazorgplan met de patiënt worden opgesteld.
 
Voeding en bewegen
Bij de leefstijlpoli is het mogelijk gericht advies te krijgen over onder meer voeding en beweging. Voor deze twee onderdelen is het nodig een afspraak te maken. Dit kan via de mammacareverpleegkundigen, tel. 078-6541461.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld