Japans restaurant Oishi Fusion

Zicht op kampioenschap voor schaker Mijnster

SLIEDRECHT – In de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster na zijn overwinning op Jerry van Rekom zicht op de tweede plaats en – met nog 8 ronden te gaan – een prima uitgangspositie voor misschien zijn eerste kampioenschap. Dat bericht de Schaakvereniging Sliedrecht zondag 21 februari 2016.

Niels Mijnster denkt na over zijn volgende zet. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Mijnster zal dan nog wel 8 finales moeten winnen. Peter van den Bergh had kunnen profiteren van de afwezigheid van Wim Pool, maar verloor verrassend van Wout Boer. Van den Bergh dacht in het eindspel een pion te winnen, maar Boer zette hem daarna vakkundig mat.

Overwicht
Jorik Klein en Teunis den Rooijen hielden elkaar lang in evenwicht, waarna Jorik zijn dame ruilde tegen 2 torens om beter spel te krijgen. Helaas bleek de dame van Den Rooijen toch sterker en ook Jorik werd mat gezet. Yaro van Beest liet tegen Robert van Rekom opnieuw sterk spel zien, echter de routine van Van Rekom bleek in het eindspel toch te sterk te zijn. De partij tussen Wim Hokken en Andrew Mensing ging gelijk op en beide spelers hadden geen echt voordeel, waardoor het punt al snel werd gedeeld. Kees Wessels pareerde vakkundig de Leeuwopening van Peter Vis en wist in het middenspel een overwicht te behalen, waarmee hij de partij winnen kon afsluiten.

Op knieën dwingen
Nico van Mourik gaf goed partij tegen Floris Verweij, maar blunderde in het eindspel een toren weg en moest meteen opgeven. Michiel van den Berg had naast Jan Sulman opnieuw de klok als tegenstander en zag dan zijn materiaal evenredig aan de speeltijd verminderen. Henri Hartog had de hele avond nodig om Leo Koppelaar op de knieën te dwingen en zag zijn pogingen uiteindelijk met de winst beloond. Mark van Hulst wist de dame van Jan Willem Kraaijeveld op te sluiten, waarna het een koud kunstje was om de partij naar zich toe te trekken.

PJ in Spijkenisse
Cees Moes heeft de goede vorm te pakken en wist knap te winnen van Ferhat Erdogan, die weliswaar beter uit de opening kwam, maar uiteindelijk toch werd weggecombineerd. Nieuwkomer Daniël de Bruin gaf goed partij tegen Johan Gijsen, maar kwam nog wat ervaring te kort om direct tot scoren te komen. Met wat extra lessen zal hij zeker een goede schaker kunnen worden. Donderdag 25 februari 2016 wordt de 23e ronde van de interne competitie gespeeld. De jeugd speelt dan in Spijkenisse om het Persoonlijk Jeugdkampioenschap (PJ) van de Rotterdamse Schaakbond.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld